Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp verwerkt tablet in snijplank om gezond eten te stimuleren

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2013, 11:53 CategorieVideo

Er zijn al een aantal tablets die, volgens de betreffende fabrikanten, ideaal zijn voor in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan de Archos Chefpad of de Sony Xperia Tablet Z. Sharp gaat echter een stap verder en heeft een tablet in een snijplank verwerkt.

Het oorspronkelijke idee voor dit model komt van Siobhán Andrews, een student aan de Falmouth University. Hij vond het gebruik van een tablet in de keuken niet praktisch en zelfs gevaarlijk. Om deze reden stuurde hij een schets van het idee naar de researchafdeling van Sharp, waar men ermee aan de slag ging. Het resultaat is de Chup-Syc, een snijplank met geïntegreerde tablet die gezond eten moet stimuleren.

Het idee achter de snijplank is dat de gebruiker een aantal handige tips voor snel en gezond koken, en verschillende recepten voor een gezonde maaltijd voorgeschoteld krijgt. Bij het selecteren van een recept worden de ingrediënten aangepast aan het aantal personen dat aan tafel komt te zitten. Er zit zelfs een meetinstrument voor de perfecte hoeveelheid spaghetti, en een weegschaal in de snijplank verwerkt. 

De tablet is verbonden met het wifi-netwerk waardoor de gebruiker meerdere recepten op zoeken, en daarbij wordt bijgehouden wat je allemaal gekookt hebt. Alles bij elkaar moet dit volgens Sharp een steentje bijdragen in het verminderen van obesitas. Momenteel is de snijplank echter nog een prototype en het is nog niet bekend wanneer het product daadwerkelijk te koop is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.