Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Stock Android launcher komt als losse app naar Google Play Store’

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2013, 10:53 CategorieAndroid

Google brengt de stock-versie van de Android launcher mogelijk naar de Google Play Store waardoor gebruikers van smartphones en tablets deze launcher kunnen installeren en dus niet afhankelijk zijn van de schil die een fabrikant over Android legt.

Stock Android-ervaring

Veel tablets en smartphones worden door fabrikanten uitgerust met een stock-versie van Android, met de ervaring zoals Google deze bedoeld heeft. Er zijn echter ook fabrikanten, waaronder Samsung en LG, die een eigen schil over Android heen leggen en de gebruiker dus een andere ervaring voorschotelen. Google zou volgens nieuwe geruchten de stock launcher in de Play Store willen aanbieden waardoor deze door iedereen te installeren is.

Google Experience

Google hecht veel waarde aan de ‘kale’ versie van Android en rust daarom de Nexus-toestellen hiermee uit. Andere fabrikanten mogen echter doen wat ze willen met Android maar om gebruikers toch een ervaring te bieden zoals Google het bedoeld heeft komt het bedrijf mogelijk met de Google Experience. Dit is, volgens de informatie van Android Police, de nieuwe naam voor de launcher die we in Android 4.4 KitKat gaan zien. Een launcher is een interface waar vanuit apps opgestart kunnen worden en deze omvat zowel de App Tray (daar waar alle apps te vinden zijn) als de homescreens. Met deze launcher geïnstalleerd zou je dus het uiterlijk van de kale Androidversie krijgen voor je homescreens en het app-overzicht, in plaats van bijvoorbeeld de TouchWiz interface van Samsung.

Play Store

Volgens de website laten delen van de nieuwe code van de launcher zien dat de Google Experience mogelijk via de Google Play Store aangeboden zal worden. Op zich geen grote verrassing want Google is al een tijdje bezig met het loskoppelen van belangrijke onderdelen binnen Android om deze via de Google Play Store te verspreiden. Het updaten van onderdelen zou hierdoor eenvoudiger gaan en Google heeft meer controle over de Android-ervaring van gebruikers. Zo werd onlangs bijvoorbeeld het Jelly Bean on-screen keyboard in de Google play Store geplaatst. Hoewel de Google Experience met Android 4.4 KitKat gelanceerd lijkt te worden is het waarschijnlijk dat de launcher ook op tablets en smartphones met een oudere versie van het besturingssysteem te installeren is. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.