Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Touch Cover Surface 2 biedt ondersteuning voor touch-gebaren

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2013, 17:49 CategorieAccessoires

Vorige maand onthulde Microsoft haar nieuwste tablets; de Surface 2 en Surface Pro 2. Hoewel er op het gebied van hardware aardig wat vernieuwd is, waren het met name de nieuwe Touch en Type Covers die veel aandacht kregen.

Microsoft heeft deze week een video online gezet met als titel ‘The Making of Surface 2’. In de video wordt echter met name getoond wat de verbeteringen in de tweede generatie Touch Cover zijn. Naast het feit dat deze cover in verschillende opvallende kleuren komt, over achtergrondverlichting beschikt en net zo slank is als zijn voorganger, is de cover voorzien van een hoge resolutie touch-matrix.

Uit de video kunnen we opmaken dat de nieuwe Touch Cover beschikt over ondersteuning voor touch-gestures (gebaren). Het wordt niet in de praktijk getoond maar waarschijnlijk kun je de verschillende bewegingen die op een Windows 8 tablet of het touchpad van een laptop mogelijk zijn ook op het keyboard uitvoeren. Om het Charms-menu tevoorschijn te toveren zou je dan bijvoorbeeld van rechts naar binnen vegen over de toetsen van het keyboard. Volgens The Verge zijn er ook specifieke keyboard-gestures, waaronder het selecteren van tekst door over de nummers te vegen.

De nieuwe Surface tablets en de bijbehorende Touch Cover en Type Cover zijn vanaf 22 oktober te koop in Nederland. De Surface 2 met Windows RT krijgt een prijs vanaf 439 euro en de Surface 2 Pro is te koop vanaf 889 euro. De nieuwe Type Cover en Touch Cover zijn met respectievelijk 129,99 euro en 119,99 euro net zo door als hun voorgangers.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8
Microsoft Surface 2
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.