Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter lanceert app voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2013, 10:30 CategorieAndroid

Twitter voor Android is één van de meest populaire apps maar ontwikkeld voor het gebruik op smartphones. Afgelopen nacht heeft Twitter eindelijk ook een app voor Android tablets gepresenteerd, welke voorlopig echter alleen beschikbaar is op tablets van Samsung.

Gebruikers van Android tablets moesten het nog steeds doen met de smartphone-app van Twitter welke niet geoptimaliseerd was voor grotere schermen. Daar komt binnenkort verandering in, zo laat Twitter op haar eigen blog weten. De app is compleet ingericht voor beter gebruik van de schermruimte op tablets en toont in landscape-modus onder meer conversaties, tweets, trends en accounts die gevolgd kunnen worden. Tweets worden aan de linkerzijde weergegeven en media die gekoppeld is aan tweet kan aan de rechterzijde getoond worden. Deze media kan vervolgens met een simpele tap in volledig scherm bekeken worden.

Een Twitter-app voor Android tablets klinkt natuurlijk interessant, maar wil je er gebruik van maken dan heb je wel een Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) nodig. Twitter heeft een deal gesloten met de Koreaanse fabrikant waardoor bezitters van deze tablet als eerste aan de beurt zijn. Daarbij zijn er speciaal voor deze tablet een aantal aanpassingen gedaan waardoor je de app onder meer in de Multi-Window functie kunt gebruiken. De app kan dan naast een andere app gedraaid worden. Daarnaast is een nieuwe widget voor het homescreen ontwikkeld en kun je met de S-Pen foto’s bewerken die je via Twitter verspreidt.

Voor het einde van dit jaar wordt de app ook uitgebracht voor bezitters van andere Android tablets. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.