Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vergelijking: Drie Android tablets speciaal voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2013, 14:37 CategorieAndroid

Steeds meer fabrikanten zien dat veel kinderen met tablets aan de slag gaan en ontwikkelen voor deze doelgroep de zogenaamde kindvriendelijke tablets. In dit artikel zetten we Android tablets voor kinderen van Samsung, Yarvik en Archos naast elkaar.

Omgeving voor kinderen

Een tablet voor kinderen is voorzien van verschillende mogelijkheden om het gebruik te controleren en kinderen af te schermen van content die niet geschikt is voor een jonge doelgroep. Fabrikanten gebruiken hier verschillende oplossingen voor. Zo kiezen Yarvik en Samsung met de Junior Tablet en de Galaxy Tab 3 Kids bijvoorbeeld voor een compleet afgeschermde interface waarbinnen kinderen kunnen werken, en kiest Archos met de 80 Child Pad voor een aantal optimalisaties voor kinderen met filters die ouders in kunnen stellen. Overigens beschikken alle drie de tablets ook over de mogelijkheid om in de normale Android-interface te werken, zoals je dat doet op elke andere Android tablet. Daarbinnen kun je dus onbeperkt apps downloaden, media consumeren en surfen op het internet. Deze omgeving is echter bij de tablets van Yarvik en Samsung afgeschermd voor kinderen zodra zijn in de interface voor kinderen zitten.

Hardware

Wat betreft de hardware wordt er natuurlijk veel aandacht aan het uiterlijk besteed. Tablets voor kinderen zijn vaak voorzien van wat aantrekkelijke kleuren en een behuizing die tegen een stootje kan. Archos heeft met de 80 Child Pad gekozen voor een oranje kleur en een behuizing gemaakt van kunststof. Samsung voorziet de Galaxy Tab 3 Kids van een vrolijke kleur en een rubberen case waarmee de tablet tegen een stootje kan. Yarvik heeft diverse rubberen elementen in het design verwerkt, heeft gekozen voor een rode kleur en levert zelfs een aantal stickers mee waarmee de tablet van een eigen look voorzien kan worden.

Archos-80-Childpad

Accessoires

Ook op het gebied van accessoires wordt aan kinderen gedacht. Samsung heeft zelfs een complete lijn met accessoires voor de Galaxy Tab 3 Kids ontwikkeld, waaronder een Kids Case met betere grip en een C-Pen stylus waarmee getekend kan worden. Archos heeft voor de Child Pad-serie een aantal games ontwikkeld waarbij een poppetje dat op het scherm geplaatst kan worden een belangrijke rol speelt.

Samsung-Galaxy-Tab-3-Kids-kinderen-2

Kindvriendelijke apps

Naast dat de omgeving waarin kinderen werken door ouders afgeschermd of beperkt moet kunnen worden, is het ook belangrijk dat er voldoende apps en content beschikbaar is waarmee kinderen aan de slag kunnen. Aangezien de tablets op Android draaien is het aanbod van apps grotendeels gebaseerd op de kindvriendelijke apps die in de Google Play Store te vinden zijn. Wel gebruiken fabrikanten een filter waardoor andere, niet geschikte apps, niet getoond worden. Ook kun je als ouder voorkomen dat kinderen apps kopen of zelfs gratis downloaden. Daarbij leveren fabrikanten vooraf geïnstalleerde content mee, waaronder games en video’s. 

Yarvik-Junior-Tablet

Vergelijking

In onderstaande tabel vind je de belangrijkste kenmerken en specificaties van de kindvriendelijke tablets van Samsung, Yarvik en Archos. Je kunt deze tablets zelf ook met elkaar of met andere tablets vergelijken in onze tablet database

  Samsung Galaxy Tab 3 Kids Archos 80 Child Pad Yarvik Junior Tablet
Android 4.1 Jelly Bean 4.1 Jelly Bean 4.1 Jelly Bean
Kids interface Ja Nee Ja
Kids App Store Ja Ja Ja
Parental Control Ja Ja Ja
       
Display 7-inch 8-inch 8-inch
Techniek lcd lcd lcd
Resolutie 1.024 x 600 1.024 x 768 1.024 x 600
Processor Marvel PXA986 ARM Cortex A9 ARM Cortex A9
Werkgeheugen 1GB 1GB 1GB
Opslaggeheugen 8GB 4GB 8GB
MicroSD Ja Ja Ja
Webcam 1.3MP VGA Nee
Camera 3 megapixel 2 megapixel 2 megapixel
Wifi Ja Ja Ja
Bluetooth 3.0 Nee Nee
GPS Ja Nee Nee
Afmetingen 111 x 188 x 9.9 mm 158 x 217 x 11 mm 162 x 212 x 13 mm
Gewicht 302 gram 425 gram 466 gram
3G/4G Nee Nee Nee
Batterijduur 7 uur  6 uur 7 uur
Aansluitingen USB USB, HDMI USB, HDMI
Kleur Geel Oranje/wit Rood/wit
       
Adviesprijs 249 euro 129,99 euro 149,99 euro
  Productpagina Productpagina Productpagina

Tablet kindvriendelijk maken

Ben je niet op zoek naar een tablet die speciaal ontwikkeld is voor kinderen maar wil je wel dat je kinderen met de tablet aan de slag kunnen in een deels afgeschermde omgeving? Er zijn verschillende applicaties in de Google Play Store te vinden waarmee je dit voor elkaar kunt krijgen, welke we behandelen in het artikel over het kindvriendelijk maken van je Android tablet.

Daarnaast is het sinds de introductie van Android 4.2 Jelly Bean mogelijk om gebruikers toe te voegen en profielen aan te maken op je Android tablet. Hiermee kun je een deels afgeschermde omgeving creëren voor andere gebruikers, waaronder kinderen of gasten. Je hebt bijvoorbeeld de keuze om bepaalde apps wel of niet te laten gebruiken. De mogelijkheden zijn echter iets minder uitgebreid dan een speciale app waarin kinderen in een afgeschermde omgeving kunnen werken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.