Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verkopen Microsoft Surface tablets verdubbeld in afgelopen kwartaal

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2013, 10:42 CategorieMicrosoft

Hoewel Microsoft drie maanden geleden nog bijna een miljard dollar af moest schrijven of de Surface tablets, heeft het bedrijf afgelopen kwartaal een verdubbeling van de omzet uit de tablets gerealiseerd.

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers in juli bleek dat de Surface tablets wat betreft de verkoopaantallen niet aan de verwachtingen konden voldoen. Door een groot gat tussen de geproduceerde Surface RT modellen en het daadwerkelijk verkochte aantal moest Microsoft maar liefst 900 miljoen dollar afschrijven op de tablet. Daarna werd zowel de Surface RT als de Surface Pro meerdere keren in prijs verlaagd om de verkopen te stimuleren.

In het afgelopen kwartaal heeft dit geleid tot een groei in de verkopen van beide tablets. De Surface hardware was namelijk goed voor zo’n 400 miljoen dollar omzet, ruim het dubbele van het kwartaal daarvoor. De softwaregigant heeft in het laatste kwartaal in totaal 5,3 miljard dollar winst geboekt, een stijging van 17 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Microsoft ziet de toekomst ook rooskleurig tegemoet en verwacht tijdens de feestdagen een ‘gezonde prestatie’. Onder meer de grote Windows 8.1 update die eerder deze maand uitgerold werd, en de nieuwe Surface 2 en Surface Pro 2 tablets moeten hier aan bijdragen. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.