Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: De belangrijkste nieuwigheden in Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2013, 14:44 CategorieVideo

Windows 8.1 is sinds vorige week te downloaden en natuurlijk zijn ook wij meteen met de software aan de slag gegaan. De nieuwste versie van Windows is de eerste echt grote update sinds Microsoft de nieuwe richting is ingeslagen, en je zowel een moderne als een traditionelere desktopomgeving biedt.

Wat is er nieuw in Windows 8.1?

Deze video is bedoeld om een paar van de meest belangrijke en opvallendste veranderingen onder de aandacht te brengen. Omdat de update nog maar een paar dagen oud is hebben we nog lang niet alles ontdekt en daarom heb ik gekozen voor een video waar ik de veranderingen laat zien die mij in de eerste week gebruik zijn opgevallen en waar ik fan van ben. Martijn heeft eerder al eerder een uitgebreid artikel geschreven waarin hij een groot deel van de belangrijkste veranderingen binnen Windows 8.1 bespreekt.

In de toekomst zal er nog een hoop meer voorbij komen en zullen we ongetwijfeld dingen tegenkomen die ons extra aanspreken of misschien zelfs alsnog tegenvallen. Wij houden jullie natuurlijk via verschillende artikelen en video’s van deze ontwikkelingen op de hoogte. Maar voor nu houden we het even bij deze eerste video met een quick-look op de meest opvallende vernieuwingen. Voorbij komen onder andere;

 • Nieuw tegeltjes formaat in startscherm
 • Gelijke background voor moderne- en desktopomgeving
 • Vernieuwde snapviews (50-50)
 • Terugkeer van de starknop in desktopomgeving
 • Leeslijst
 • Vernieuwde Windows Store
 • Verbeterde SkyDrive-integratie

Video

Alle vernieuwingen heb ik laten zien op de Microsoft Surface 2. Deze op Windows RT draaiende tablet van Microsoft draait niet op de volledige versie van Windows, maar heeft wel alle vernieuwingen en verbeteringen van Windows 8.1. Binnenkort kun je ook een volledige review van de Surface 2 en Surface Pro 2 verwachten.

 • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8

Reacties

 1. Virin Ramcharan
  25 oktober, 2013 om 12:36

  Kunnen we ook een review van de ASUS Transformer Book T100 verwachten (die volgende week uitkomt).

  Alvast bedankt

  • Sam Rijver
   25 oktober, 2013 om 12:36

   Jazeker!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.