Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Virtueel toetsenbord wijst mogelijk op komst Chrome OS tablets

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2013, 13:45 CategorieChrome OS

Er gaan al sinds eind 2010 geruchten over de komst van Chrome OS naar tablets, maar Google heeft meer dan eens aangegeven voorlopig alleen te focussen op Android. Er zijn echter nieuwe aanwijzingen voor Chrome OS op tablets opgedoken.

Google heeft in de laatste ontwikkelversie van Chrome OS een virtueel (on-screen) toetsenbord toegevoegd, wat volgens Liliputing kan betekenen dat het besturingssysteem naar tablets komt. Momenteel wordt Chrome OS, een besturingssysteem dat grotendeels gebaseerd is op web-apps, alleen gebruikt op laptops. Deze beschikken in sommige gevallen wel over een touchscreen maar door de aanwezigheid van een fysiek keyboard heeft het on-screen keyboard geen duidelijke functie. 

De komst naar tablets lijkt bovendien bevestigd te worden door een nieuw gebaar waarmee middels het naar onderen vegen met drie vingers een overzicht van de openstaande apps en tabs getoond kan worden. Daarbij wordt er momenteel getest met Chrome OS op een platform met Intel’s nieuwe Bay Trail-processor. Deze processor wordt in veel nieuwe tablets gebruikt maar kan ook hybride of convertible apparaten aansturen. 

Nog geen enkele fabrikant heeft tablets of hybride tablets met Chrome OS aangekondigd en het laatste dat we van Google zelf vernomen hebben is dat we het besturingssysteem voorlopig niet op tablets hoeven te verwachten. Die uitspraak dateert echter alweer van twee jaar terug. Wel gaf Google in mei van vorig jaar nog aan de gebruikerservaring van Chrome OS en Android uiteindelijk één te zien worden. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.