Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Volg het Apple iPad event van 22 oktober live (stream en live-blogs)

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2013, 14:48 CategorieApple

Vanavond om 19:00 Nederlandse tijd is het weer zover. Apple gaat naar verwachting nieuwe producten aankondigen en als we onze onderbuiken mogen geloven zullen we aan het eind van de presentatie meer weten over de nieuwe generatie iPads. In dit artikel vind je video’s en links waar je het event live kunt volgen.

Verwachtingen

In dit artikel zullen we ons niet al te veel wagen aan de verwachtingen maar helemaal ontkom je er natuurlijk niet aan. Zoals gezegd verwachten we vanavond meer te weten te komen over de nieuwste generatie iPads. Voor de grote vijfde generatie iPad verwachten we een designverandering, zodat deze grote iPad meer gaat lijken op de iPad mini. Naast de smallere randen, nieuwe afronding van de hoeken en natuurlijk de slate-zwarte kleur verwachten we ook dat deze nieuwe iPad zal beschikken over Apple’s A7 met bijbehorende M7-processor.

De iPad mini moet een update krijgen naar een retina-scherm, wat er ook gebeurt. Zeker nu bijna alle andere kleine (Android) tablets over een hoge resolutie scherm beschikken kan Apple bijna niet achterblijven. Kleuren, vorm en hopelijk accuduur blijven naar ons idee wel gelijk. Of de accuduur dat ook blijft met zo’n hoge resolutie scherm hopen we natuurlijk allemaal. Qua processor denken we een bump te zien naar de processor die we nu kennen van de iPhone 5, de A6-chip. De A7-chip zal denken we voorbehouden blijven aan de grote iPad versie.

Voor beide iPads verwachten we geen vingerafdrukscanner. Wat ons dan weer niet zou verbazen is dat de kleine iPad mini (huidige generatie) het komende jaar nog te koop blijft, voor een prijs vergelijkbaar met de nieuwe Nexus 7. De nieuwe iPad mini 2 kan zomaar eens een prijsverhoging krijgen naar 349 euro.

Het blijft natuurlijk koffiedik kijken en lekker gokken. In dit artikel vind je dus verder alleen informatie hoe je zelf het event van vanavond live kan volgen. Natuurlijk zal zodra het event is afgerond al het nieuws ook hier op Tablets Magazine verschijnen.

Apple iPad event live

Apple zal vanavond zelf een livestream aanbieden van hun event. Dit is dus voor iedereen die een lekker potje Engels spreekt verreweg de beste plek om het event live te gaan volgen. In voorgaande jaren was de stream echter alleen beschikbaar op Mac computers, de Apple TV en op iOS devices. Hou hier dus rekening mee!

Link: Apple.com – Events

Nederlands live-blog en stream

Wat ons betreft is er maar een plek waar je voor Nederlands Apple nieuws terecht kan vanavond en dat is OneMoreThing.nl. Daar zullen de heren in de Statensingel studio aanwezig zijn om het nieuws dat ze op de live-blogs en via de Apple livestream zien te bespreken. Ook hebben ze altijd een goed bijgehouden live-blog waar je zelf het laatste nieuws kunt lezen.

Link: OneMoreThing.nl

Engelse live-blogs

Wil en kan je lekker in het Engels lezen dan zijn er 1001 opties. In zal me beperken tot 3 aanraders voor het live volgen van het Apple iPad event, een vollediger overzicht kan je vinden op de website van Bas van der Ploeg.

Als bonus wil ik ook dit jaar weer de live-stream van Twit.tv noemen. Mocht alles falen dan kan je altijd nog kijken naar Leo Laporte en vrienden. Zij zullen met een heel team Apple experts/enthousiastelingen het nieuws live bespreken.

 

Niet alle links in dit artikel werken al omdat de juiste informatie daarover (nog) niet beschikbaar is. Voor aanvang van het event zullen we zorgen dat alle links beschikbaar en up-to-date zijn. Natuurlijk nodigen we ook graag uit om gewoon het nieuws te komen lezen nadat het event voorbij is. Zoals je gewend bent van Tablets Magazine zal er een volledig overzicht van het laatste nieuws gepubliceerd worden!

 • Delen:

Reacties

 1. Anna
  17 oktober, 2014 om 15:23

  Zijn er al foto’s beschikbaar van de nieuwe iPad?

  • Martijn Chel
   17 oktober, 2014 om 16:13

   Check de homepage :) Genoeg nieuws!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.