‘Over zes maanden eerste Android tablets met vingerafdrukscanner’

01 oktober 2013 1 Minuut 2 Reacties
vingerafdruk

De vingerafdrukscanner is iets dat we nog maar weinig terugzien in consumentenelektronica. Apple heeft echter onlangs de nieuwste iPhone met scanner in de home-knop gepresenteerd en er gaan geruchten dat ook de iPad mini en iPad 5 er een krijgen. Ook Android blijft waarschijnlijk niet ver achter.

Michael Barret, hoofd van de FIDO Alliance, laat weten dat er een grote groep fabrikanten werkt aan een standaard voor biometrische sensoren op consumentenelektronica. Zo zouden onder meer Google, Lenovo, NXP, PayPal en BlackBerry meewerken aan de FIDO (Fast Identity Online) standaard. Met deze standaard moet het een stuk eenvoudiger worden om een vingerafdrukscanner in een tablet of smartphone te integreren en zo je bestanden en persoonlijke gegevens nog beter te beveiligen.

Echter is een dergelijke standaard niet alleen handig voor toegang tot je eigen elektronicaproducten. Je kunt er in de toekomst mogelijk ook mee inloggen bij een bepaalde dienst, een specifieke app openen of een betaling verrichten. Uiteindelijk zal de plaats van het wachtwoord ingenomen worden door de biometrische handtekening, aldus Barret. De verwachting is dat de eerste Android tablets en smartphones die beschikken over een vingerafdrukscanner binnen zes maanden op de markt verschijnen.

Apple maakt geen gebruik van de FIDO-standaard maar een zelf ontwikkelde standaard. Barret verwacht echter wel dat Apple op termijn overstapt op de nieuwe standaard waar het merendeel van de techbedrijven achter zal staan.

Reacties (2)