Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aanwijzingen voor premium muziekdienst gevonden in YouTube-app

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2013, 11:20 CategorieAndroid

In de YouTube-applicatie voor Android zijn deze week aanwijzingen gevonden voor een mogelijk nieuwe dienst. De dienst zou onder de naam Music Pass gaan en onder meer muziekstreaming mogelijk maken.

AndroidPolice heeft een recente update van de YouTube-app voor Android onder de loep genomen en heeft in de xml-bestanden diverse verwijzingen naar een dienst genaamd Music Pass gevonden. Gebruikers zouden met deze dienst de mogelijkheid krijgen om onbeperkt muziek te streamen naar hun mobiele apparaat, muziek in de achtergrond af te spelen terwijl een andere app gebruikt wordt, en muziek tijdelijk offline te synchroniseren voor momenten dat er geen internetverbinding beschikbaar is. Bij deze laatste functie zouden video’s maximaal 48 uur offline te bekijken zijn.

Bovendien zou Music Pass de advertenties voor en na muziekvideo’s verwijderen waardoor deze video’s naadloos op elkaar kunnen aansluiten. Voor dit alles moet vanzelfsprekend wel betaald worden maar uit de code is helaas nog niet op te maken welk bedrag ervoor neergelegd moet worden. Google heeft reeds een dienst voor het onbeperkt streamen van muziek gelanceerd, onder de naam Play Music All Access. Music Pass zal zich waarschijnlijk puur richten op muziekvideo’s. Wanneer Google de dienst officieel lanceert is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.