Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia A3 Android tablet te koop in Nederland voor 249 euro

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2013, 11:32 CategorieAndroid

Op het gebied van Android is het bij Acer al even stil, maar de Taiwanese fabrikant heeft wel een nieuw model in Nederland gelanceerd. De nieuwe Iconia A3 met 10.1-inch display is sinds deze week te koop in Nederland.

De Acer Iconia A3 (A3-A10) is de grotere broer van de eerder dit jaar gelanceerde 7-inch Iconia B1 en 7.9-inch Iconia A1. De tablet beschikt over een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een 1.2GHz quadcore-processor van MediaTek. Onder de motorkap zien we ook nog 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat uitgebreid kan worden met een microSD-kaart.

Acer-Iconia-A3-tablet

De tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean met een aantal interessante aanpassingen en toevoegingen van Acer. Zo is de Iconia A3 onder meer voorzien van Intellispin waarmee de tablet wanneer deze plat op tafel ligt automatisch de juiste weergave, portrait of landscape, toont. Ook kun je de tablet ontgrendelen door met je vingers op het display te tikken. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Acer Iconia A3.

Je kunt de Acer Iconia A3 bij de winkels in onderstaande prijsvergelijking kopen voor een adviesprijs van 249 euro. Hiervoor krijg je de 16GB wifi-only variant. Later dit jaar moet er ook een 3G-versie verschijnen. Bekijk ook onze eerste indruk van de tablet in de Iconia A3 hands-on video.

 • Delen:
Acer Iconia A3
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Robert
  06 november, 2013 om 18:39

  Nou, mooi laten liggen, zou ik zeggen. Voor die prijs kun je nu ook een Asus Memopad FHD10 met 16 Gb kopen en die beschikt over veel betere specs. Die interessante aanpassingen stellen weinig voor, dus ik zie geen unique selling point.

 2. Robert
  06 november, 2013 om 18:48

  Rectificatie, die Asus is niet de FHD 10, maar de oude 10 versie, foutje op verschillende sites (ook tweakers) die linken naar de oude tablet. Blijft evengoed geen topper, die Acer, maar als je niet meer uit wilt geven …

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.