Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert zakelijke TravelMate X313 tablet hybride met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2013, 16:07 CategorieWindows

Eerder dit jaar lanceerde Acer de Aspire P3 hybride tablet met Windows 8 en afgelopen maand heeft het Taiwanese bedrijf een nieuwe versie van dit model voor de zakelijke gebruiker gelanceerd; de TravelMate X313.

Acer TravelMate X313

De Acer TravelMate X313 is een tablet die gericht is op de zakelijke gebruiker en is vorige maand zonder toeters en bellen naar Nederland gebracht. Toch zijn er genoeg redenen om een artikel aan dit nieuwe model te wijden, met name ook omdat de Aspire P3 nauwelijks meer te verkrijgen is. De hybride tablets komen op veel punten overeen, maar de TravelMate X313 is vooral gericht op de professionele gebruiker.

Specificaties

Zo wordt de TravelMate X313 uitgerust met een TPM-module, Intel’s Anti Theft software en de ProShield Security Manager van Acer. De overige specificaties zijn grotendeels hetzelfde, met onder meer een 11.6-inch ips lcd display met active digitizer voor styli, een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Core i5 Ivy Bridge processor, 2GB of 4GB aan werkgeheugen, 60GB of 120GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een USB 3.0-poort, een miniHDMI-poort en ondersteuning voor Bluetooth 4.0.

Acer-TravelMate-X313-retina-2

Design en accessoires

De TravelMate X313 beschikt net als de Aspire P3 over een aluminium unibody design en kan voorzien worden van een keyboard cover waarin de tablet in een hoek geplaatst kan worden voor het comfortabel productief werken. Ook wordt er een dock (cradle) meegeleverd waarmee de tablet omgevormd kan worden tot desktop. Dit dock zet de tablet in een hoek en voegt meer aansluitingsmogelijkheden voor displays en accessoires toe. 

Acer-TravelMate-X313-retina-4

Software

Wat betreft de software beschikt de hybride over Windows 8.1 Pro met een aantal toepassingen die door Acer ontwikkeld zijn. Zo kun je met MemoryBinder aan de slag met foto’s, maakt ScreenGrasp het maken van screenshots eenvoudig, en kun je met Scrapboard schetsen en ideeën verzamelen. 

Prijs en beschikbaarheid

De Acer TravelMate X313 wordt in diverse varianten gelanceerd. Het model dat reeds in Nederland te koop is beschikt over een Intel Core i5-processor met 4GB aan werkgeheugen en 120GB aan opslaggeheugen. Deze versie heeft een adviesprijs van 1.399 euro. Voor dit bedrag worden het dock, de Smart Cover met Bluetooth keyboard en twee styli meegeleverd.

  • Delen:
Acer TravelMate X313
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.