Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aldi komt weer met een goedkope Android tablet; de Mini-pad

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2013, 11:24 CategorieAndroid

Supermarktketen Aldi komt eind deze maand weer met een goedkope Android tablet. De tablet heeft de naam Mini-pad meegekregen en wordt verkocht voor een prijs van 89,99 euro. Maar, is het verstandig deze tablet te kopen?

De Mini-pad van de Aldi is, zoals bij veel goedkope tablets het geval is, een zogenaamde whitelabel tablet die hoogstwaarschijnlijk door een Chinese fabrikant geproduceerd wordt en over de hele wereld onder verschillende namen verkocht wordt. De tablet beschikt onder meer over een 7-inch display met een onbekende resolutie, 1GB aan werkgeheugen 8GB aan opslaggeheugen, wifi, twee camera’s, een microSD-kaartlezer en een miniHDMI-poort voor koppeling met een extern display. De processor is een quadcore-variant maar het is niet duidelijk om welk type het gaat en wat de kloksnelheid is. De Mini-pad draait op Android 4.1.1 Jelly Bean.

Aldi-Mini-pad

Een prijs van 89,99 euro is natuurlijk aantrekkelijk, maar is het verstandig om eind deze maand naar de winkel te rennen voor dit model? Op basis van eigen ervaringen met goedkope tablets die door winkels als de Aldi, de Kruidvat en de Hema aangeboden worden moeten we zeggen dat het vaak verstandiger is om een paar tientjes extra uit te geven. Hoewel deze goedkope tablets doen wat ze moeten doen laten ze vaak steken vallen op het gebied van bouwkwaliteit, gebruikservaring en levensduur.

Voor een bedrag tussen de 120 en 160 euro, wat je dus een paar tientjes extra kost, zijn er meerdere interessante tablets te vinden die op deze vlakken meer zekerheid en betere kwaliteit bieden. Het beste voorbeeld is de ASUS MeMO Pad HD 7, een 7-inch tablet met een recentere versie van Android, een indrukwekkend goed display, prima prestaties, een goede bouwkwaliteit en meer opslaggeheugen. Het is dus een afweging en als je een goedkope tablet zoekt die puur voor de kinderen of puur voor onderweg in de auto bedoeld is dan kan ook de Mini-pad wellicht voldoen. Als de verwachtingen maar niet te hoog zijn.

De Mini-pad is vanaf 27 november te koop bij de Aldi.

  • Delen:
ASUS MeMO Pad HD 7 (ME173)
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

  1. Bram Kaandorp
    27 november, 2013 om 12:36

    Het irriteert me nogal dat ze er nooit bij zetten wat de resolutie is. Dat lijkt me niet triviaal bij het kopen van een tablet.

    Zelfs merk had ik op prijs gesteld, want dan kan ik het zelf opzoeken.

    Not cool, Aldi…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.