Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.4 KitKat factory images beschikbaar voor Nexus 7 en Nexus 10

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2013, 10:08 CategorieAndroid

Google is eerder deze week begonnen met de uitrol van Android 4.4 KitKat voor de Nexus 7 en Nexus 10 tablets. Deze update in fasen wordt uitgerold en het kan dus even duren voordat je de melding krijgt. Voor diegenen die geen geduld hebben heeft Google inmiddels de factory images van Android 4.4 KitKat gepubliceerd.

Middels de factory images voor de Nexus 7 (2012), de Nexus 7 (2013) en de Nexus 10 kun je je tablet upgraden naar de nieuwste versie van Android. Let wel dat wanneer je ermee aan de slag gaat, je tablet compleet opnieuw geïnstalleerd wordt en je reeds geïnstalleerde apps en bestanden verdwijnen. Helaas wordt de nieuwe Google Experience Launcher niet met de update geleverd maar deze is via een omweg zelf te installeren. 

Het installeren van de factory images vergt wel enige kennis van zaken dus mocht je geen idee hebben hoe je hiermee aan de slag moet is het even geduld hebben totdat Android 4.4 KitKat-update op je tablet ter installatie aangeboden wordt. De update wordt OTA (Over The Air) aangeboden en het kan nog enkele dagen duren voordat jouw tablet aan de beurt is. Mocht je ervoor kiezen je tablet middels de factory images van de meest recente versie van Android te voorzien, vergeet dan geen back-up te maken. 

Android 4.4 KitKat brengt een aantal belangrijke verbeteringen. Zo is het uiterlijk strakker geworden met meer focus op de content, moet het maken van een back-up eenvoudiger zijn, en is het geheugenverbruik van het besturingssysteem verbeterd waardoor de nieuwste versie van Android ook op tablets met mindere specificaties soepel moet kunnen draaien. Lees meer over alle vernieuwingen binnen Android 4.4 KitKat.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.