Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple iPad mini retina nu te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2013, 10:32 CategorieiPad

Apple heeft vandaag, tegen alle verwachtingen in, de iPad mini retina officieel gelanceerd. De kleinere iPad is in Nederland reeds te koop via de Apple Store en de eerste leveringen worden binnen twee weken verwacht.

iPad mini retina kopen

Dat Apple vandaag de tweede generatie iPad mini uitbrengt is nogal een verrassing aangezien er eind vorige week nog geruchten opdoken over een mogelijke vertraging door problemen met de hoge resolutie displays. Het blijkt echter maar weer dan de meeste Apple-geruchten met een flinke korrel zou genomen moeten worden.

Via de online Apple Store is de iPad mini retina vanaf nu te bestellen. Voor de 16GB wifi-only versie betaal je 389 euro. Wanneer ook andere online winkels en fysieke retailers de tablet gaan verkopen is nog niet bekend. De eerste generatie iPad mini blijft overigens ook te koop maar kent een prijsverlaging. Dit model met 16GB aan opslaggeheugen kan gekocht worden voor 289 euro.

iPad-mini-2-2

De iPad mini retina is Apple’s tweede iPad met een formaat van 7.9-inch. Deze keer heeft het bedrijf de grote en kleine iPad qua features en specificaties dichter bij elkaar gebracht. Zo beschikt nu ook de iPad mini over een retina display en maak deze gebruik van Apple’s nieuwste A7-processor. Daarnaast beschikt de tablet over twee camera’s, optioneel 4G, maximaal 128GB aan opslaggeheugen, en natuurlijk iOS 7 als besturingssysteem.

Meer informatie

Meer informatie, alle specificaties en een overzicht van de modellen en prijzen vind je op de productpagina van de iPad mini retina. Voor verschillen tussen de eerste en tweede generatie kun je terecht in onze iPad mini vergelijking.

iPad Air

Naast een nieuwe iPad mini introduceerde Apple eerder deze maand ook een nieuwe 9.7-inch iPad. Dit model heeft de naam iPad Air meegekregen en is vooral een stuk slanker en lichter dan zijn voorganger. Meer informatie en alle specificaties van dit model vind je op de iPad Air productpagina en in onze iPad Air review.

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS
Apple iPad Mini
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.