Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apps voor tablets vanaf nu beter te vinden in de Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2013, 10:49 CategorieAndroid

Het werd onlangs al door Google aangekondigd maar vanaf vandaag is het voor tabletgebruikers eenvoudiger om voor tablets geoptimaliseerde apps in de Google Play Store te vinden.

Google heeft vandaag een update voor de Google Play Store uitgerold waarna gebruikers van tablets direct te zien welke apps geoptimaliseerd zijn voor het grotere scherm. Zodra je de Google Play Store met een tablet benadert krijg je in elke sectie, waaronder de secties van meest populaire en best betaalde apps, bovenaan eerst de applicaties te zien die ontworpen zijn voor gebruik op tablets. Het is echter wel mogelijk om alle apps, waaronder ook apps die alleen over een smartphone-interface beschikken, weer te laten geven.

Applicaties voor tablets krijgen het label ‘Ontwikkeld voor tablet’ mee en applicaties voor telefoons worden onder de noemer ‘Ontwikkeld voor telefoon’ geplaatst. Google wil hiermee duidelijker maken welke applicaties een speciale interface voor tablets hebben en niet alleen maar de smartphone-interface schalen naar een groter display. Daarbij spoort de internetgigant ontwikkelaars aan om applicaties ook voor tablets te optimaliseren, en aan de hand van een checklist te controleren of reeds ontwikkelde apps aan de eisen voor een tablet-app voldoen.

De update voor de Google Play Store-app wordt deze week in fasen uitgerold. Het kan dus even duren voordat de update aangeboden wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.