Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos 101 XS 2 vanaf december te koop voor 259 euro

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2013, 9:56 CategorieAndroid

Tijdens IFA 2013 maakte Archos bekend haar assortiment tablets compleet te vernieuwingen, onder meer met een tweede generatie Archos 101 XS. Deze hybride Android tablet moet vanaf december te koop zijn voor 259 euro.

Het Franse Archos kondigt vandaag de 101 XS 2 officieel aan middels een persbericht. Deze Android tablet is net als de eerste generatie voorzien van een 10.1-inch display en een keyboard cover. Deze cover beschikt over een ingebouwd keyboard en een mechanisme waarin de tablet geplaatst kan worden. Ook dient de cover als bescherming voor de tablet.

De 101 XS 2 is op verschillende punten verbeterd ten opzichte van de eerste generatie. Zo is het mechanisme dat de tablet in de cover laat staan verstevigd, is de bouwkwaliteit van de tablet verbeterd en is de tablet onder de motorkap voorzien van interessantere specificaties die voor krachtigere prestaties moeten zorgen. 

Archos-101-XS-2-1

De tablet beschikt over een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1.6GHz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, dual-band wifi, stereospeakers, Bluetooth 4.0 en gps. Het geheel draait op Android 4.2 Jelly Bean, met toegang tot de Google Play Store. Archos levert zelf ook een aantal apps en toepassingen mee, waaronder Office Suite Pro 6 en de Archos Media Center Apps.

De Archos 101 XS 2 moet vanaf begin december in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 259 euro. Dit is de prijs inclusief keyboard cover.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Archos 101 XS 2. Onze eerste indruk van de tablet vind je in onze hands-on video.

 • Delen:
Archos 101 XS 2
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. loebas2005
  26 november, 2013 om 13:51

  Met toegang tot alle mogelijke apps? zoals apple ?

  • Martijn Chel
   26 november, 2013 om 13:52

   ? Snap je reactie niet helemaal.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.