Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS demonstreert eigen Miracast-dongle voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2013, 14:06 CategorieAccessoires

ASUS komt met een Miracast-dongle voor Android tablets waarmee je draadloos je beeldscherm kunt spiegelen op je tv. Zo is het mogelijk om een film die op je tablet staat op tv te kijken of een game op groot scherm te spelen.

De nieuwe Miracast dongle van ASUS is geschikt voor tablets en smartphones die over Miracast-ondersteuning beschikken. Deze toestellen kunnen al communiceren met tv’s die ook over Miracast-ondersteuning beschikken maar het aanbod hiervan is nog niet groot. De dongle moet worden aangesloten op een tv met HDMI-ingang en voor voeding op een usb-poort. Vervolgens zet de dongle een netwerk met de betreffende smartphone of tablet op wanneer je gekoppeld bent met het wifi-netwerk.

Eenmaal gekoppeld kan alle content die op je tablet of smartphone verschijnt ook op tv getoond worden, het beeld wordt dus gespiegeld. In onderstaande video laat ASUS onder meer het weergeven van foto’s en het spelen van games op groot scherm zien. Bij het spelen van games kan vertraging vaak een beperkende factor zijn maar volgens ASUS wordt het beeld zonder vertraging weergegeven. Daarnaast kunnen foto’s en video’s getoond worden terwijl op de tablet zelf bijvoorbeeld een e-mail verstuurd wordt, en is het mogelijk om het display van de tablet uit te schakelen tijdens het kijken van een film.

In principe moeten alle toestellen die voorzien zijn van Miracast-ondersteuning met deze dongle werken, maar ASUS geeft op de eigen website aan dat in ieder geval de MeMO Pad HD 7, MeMO Pad FHD 10, Nexus 7 (2013), Transformer Pad TF701 , Fonepad 7, MeMO Pad 8 en MeMO Pad 10 met de dongle te gebruiken zijn. ASUS brengt de Miracast-dongle waarschijnlijk voor een prijs van 79 euro op de markt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.