Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Benchmarks: iPad mini retina iets langzamer dan iPad Air

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2013, 11:49 CategorieiPad

Sinds gisteren kan de nieuwe iPad mini retina in Nederland en diverse andere landen gekocht worden en inmiddels zijn ook de eerste benchmarks van de tablet opgedoken. Deze tonen dat de iPad mini retina iets langzamer is dan de iPad Air.

Zowel de iPad mini retina als de iPad Air, beiden vorige maand officieel gepresenteerd, beschikt over de nieuwe Apple A7-processor. Uit benchmarkresultaten van Geekbench blijkt echter dat de kleinere variant een iets lagere kloksnelheid heeft en dus iets langzamer is. De processor van de iPad mini retina heeft een kloksnelheid van 1.3GHz, terwijl de processor van de iPad Air een kloksnelheid van 1.4GHz heeft. Mogelijk kiest Apple voor een lagere kloksnelheid om energie te besparen en de kleine tablet koel te houden.  

In de benchmarkresultaten komt dit neer op een score van 1390 en 2512 voor de iPad mini retina, en een score van 1476 en 2689 voor de iPad Air. Dit kleine verschil zal in de praktijk nauwelijks tot niet merkbaar zijn. Ten opzichte van de eerste generatie is de nieuwe iPad mini wel overduidelijk sneller, ongeveer vijfmaal zo snel. 

De iPad mini retina kan inmiddels via de online Apple Store besteld worden voor een prijs vanaf 389 euro. De tablet wordt volgens de website van Apple ergens eind deze maand of begin volgende maand geleverd. Bij fysieke winkels, afgezien van de Apple Store in Amsterdam waar ze al door de voorraad heen zijn, is de tablet nog niet te koop maar diverse winkels geven aan later deze week een beperkte voorraad te krijgen. Volgens de analisten van IHS iSuppli en KGI Securities worden er dit jaar maar 2 miljoen exemplaren van de iPad mini retina geleverd. Dit zou komen door problemen met de productie van het kleine retina-display. 

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.