Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #24

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2013, 10:07 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder andere een fantastische browser.

Microsoft Remote Desktop

Met Microsoft Remote Desktop kun je je Android tablet gebruiken om je Windows desktop te bedienen. Alles wat op je Windows computer verschijnt wordt op je tablet weergeven. Op deze manier is het mogelijk op afstand in te loggen op je pc, toegang te krijgen tot bestanden, programma’s op te starten en te gebruiken, en zelfs media te streamen naar je Android device. 

Voorheen gebruikte ik hier Teamviewer voor, maar Microsoft Remote Desktop is een mooi alternatief.

Remote-Desktop-Android

 • Microsoft Remote Desktop

NOS Teletekst

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit Teletekst heb gebruikt, maar ik zie mensen in mijn omgeving nog steeds op hun smartphone kijken op Teletekst. Voornamelijk sportliefhebbers. De NOS heeft de Teletekst app geoptimaliseerd voor Android tablets. Zo kunnen de sportliefhebbers Teletekst weer lezen op een groot scherm. Net als “vroeger”, op de televisie.

NOS-Teletekst-app

 • NOS Teletekst

Mercury Browser

Ben je nog op zoek naar een goede browser voor jouw Android tablet? Dan zou je zeker de Mercury Browser eens moeten proberen. Deze razend populaire browser heeft de overstap van iOS naar Android gemaakt en daar moeten we blij om zijn.

Mercury Browser is een snelle en stabiele browser met veel extra functionaliteiten. Zo is de browser bijvoorbeeld met plugins in te richten zoals jij dat wilt.

Mercury-Browser-android

 • Mercury Browser

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

 • Delen:

Reacties

 1. b vd berg
  08 november, 2013 om 20:07

  Mijn favoriete app, is smart taskbar.
  Helaas ging mijn favoriete merk, samsung, net als iPhone over op een fysieke slijtbare knop, op de tablets en phones.
  smart task bar plaatst een halve cirkel (of andere vorm) over alle app’s heen op de plek in de rand die jij wil.
  Druk er op en je ziet de laatste 15 gebruikte app’s, snelkoppelingen naar je favoriete app’s, e.e.a. is makkelijk in te delen (ook widgets) etc.
  Zo gebruik ik mijn Phone en tablet nog sneller dan zelfs mijn w 8.1 pc met alt tab !!
  om te wisselen tussen app’s.
  Ook veel in gebruik, battery drain(ik gebruik bijv. op mijn note II 1,84% van de accu lading per uur) , en upc tv channel tv gids met de kanelen in naam en frequentie nr zoals je die op de remote intikt van de horizon media box.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.