Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #21

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2013, 10:09 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week een kompas, EHBO-app en een app van Google.

Kompas°

De iPhone heeft een ingebouwd kompas, de iPad niet. Toch zijn hier apps voor beschikbaar. Behalve het aantal graden komt er ook mooi groot de letter van de windrichting in beeld. De richting wordt uitgelezen via internet, aangezien er geen geschikte sensor in de iPad zit. 

ipad-kompas

 Kompas is gratis verkrijgbaar in de App Store. Wel zijn er advertentie’s aanwezig. 

  • Kompas°

EHBO – Rode Kruis

Van brandwond tot valpartij, van vergiftiging tot verstuiking. Wat moet je doen? En vooral: wat moet je niet doen? Wil je snel en adequaat kunnen reageren, het Rode Kruis laat het je zien. Deze app geeft je kort en bondig instructies in geval van nood. Zo weet jij wat je moet doen.
Vind met behulp van de EHBO app de dichtstbijzijnde AED-locatie, door de AED locatiespotter.

ipad-ehbo

Niet de mogelijkheid om verdere Eerste Hulp te verlenen? Met deze app vind je tevens de route naar de dichtstbijzijnde EHBO-post en heb je de mogelijkheid om direct 112 te bellen. Deze app is gratis te downloaden in de App Store.

  • EHBO - Rode Kruis

Google Search

Met deze app wordt je eigenlijk blij gemaakt met een dode mus. De omschrijving claimt Google Now naar iOS te brengen, dit werkt echter alleen als je iPad helemaal in het Engels staat ingesteld. Maar als je dat hebt werkt het allemaal prima. Als je het op Nederlands laat staan wordt alles wat je zegt gewoon letterlijk ‘gegoogled’.

ipad-googlesearch

 Met Google Now kan je antwoorden bekijken nog vóór je een vraag stelt

  • Bekijk weers- en verkeersomstandigheden vóór je aan je dag begint. Na je een tijdje gevolgd te hebben weet de app precies paar je werkt en hoe je daarheen gaat.
  • Ontvang updates over je favoriete sportteams en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Heb je eenmaal gevraagd naar de uitslag van je team, dan verschijnt er een venster onder in het scherm met de uitslag zodra er een wedstrijd is gespeeld.

Google Now is gratis te downloaden in de App Store, wel heb je een Google Account nodig.

  • Google Search

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.