Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #22

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2013, 18:07 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week een file-app en twee apps die helpen bij het klussen.

Files Nederland

Files Nederland is een gratis verkeers-app voor thuis, onderweg en op kantoor. De app geeft een realtime overzicht van alle files en brengt je snel op de hoogte van het laatste verkeersnieuws.

Via de kaartweergave krijg je volgende opties:
– Realtime file-overzicht via Google Maps.
– Met ‘Volgen’ zorg je ervoor dat jouw route altijd in beeld is. Bepaal zelf hoe ver de kaart is ingezoomd.
– Kies jouw stad of regio om te zien hoe daar de verkeerssituatie is.

ipad-filesnederland

Ook biedt de app tweets over het verkeer waarmee je op de hoogte gehouden wordt van ongelukken, omleidingen en overige opvallende zaken. Daarnaast voorziet de app je in info over flitsers en trajectcontroles die via koppeling naar de Flitsers.mobi-app komen.

Files Nederland is door Apple uitgelicht in de categorie ‘Beste Nieuwe Apps’ en is gratis verkrijgbaar in de App Store.

  • Files Nederland

MagicPlan

Met MagicPlan meet je ruimtes en teken je heel simpel een plattegrond. Dit wordt gedaan door middel van foto’s. Je maakt foto’s een daarin markeer je de hoeken van de kamer en eventuele deuren. Ideaal dus voor mensen die hun huis moeten inrichten, makelaars en architecten.

ipad-magicplan

Als je het persoonlijk gebruikt is het exporteren van een PDF of JPG met watermerk gratis. Voor commercieel gebruik kost het twintig euro per maand en dan is alles onbeperkt, zonder watermerk. Ook is er ondersteuning voor een laser afstandsmeter, zoals een Leica Disto D510. MagicPlan is gratis te downloaden in de App Store.

  • MagicPlan

Praxis HD

De Praxis HD App helpt je opweg met alle klusjes rondom je huis. Ben als de eerste op de hoogte van de allerlaatste aanbiedingen in de ‘Online Folder’, doe inspiratie op voor je tuin en huis in de Praxis ‘Catalogus’, bekijk de laatste klusvideo’s in HD of blader door het grote assortiment kluswijzers.

ipad-praxishd

In de video’s wordt kort en bondig uitgelegd hoe je bijvoorbeeld een dimmer moet aansluiten. Dit is erg handig als je twee linkerhanden hebt. Ook deze app is gratis te downloaden in de App Store.

  • Praxis

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.