Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #23

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2013, 11:43 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week een omzet-app, cv-app en een app om je productiviteit te bevorderen.

Convertible

Je kent het wel, je wil iets omzetten naar een ander formaat of een andere valuta. Hier zijn natuurlijk allemaal losse apps voor maar daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten. Convertible kan bijna alles omzetten, bovendien heeft de app ook nog eens een mooi uiterlijk dat is aangepast voor iOS 7. Het kost eventjes om de functionaliteiten helemaal onder de knie te krijgen, maar als je dat eenmaal hebt dan werk het ook super.

ipad-convertible

Convertible werkt met dingen zoals oppervlakten, maar ook met real-time koersen van valuta. Zo heb je echt maar één app nodig voor het omzetten van al je gegevens. De app kost 0,89 euro in de App Store.

  • Convertible

Resume Designer Pro

De naam zegt het al, via deze app maak je heel eenvoudig een cv op je iPad. Er zijn een paar heel mooi en strakke voorbeelden aanwezig die je gewoon kan invullen met je eigen gegevens, maar het is ook mogelijk om met een wit vel te beginnen en je fantasie erop los te laten.

ipad-resumedesignerpro

Als je het helemaal naar wens hebt ingevuld kan je het simpel als een .pdf bestand exporteren en naar je (hopelijk) toekomstige werkgever sturen. Nog een handige functie is dat er een back-up in iCloud wordt gemaakt, zo heb je op elk iOS apparaat je cv bij je. Deze app kost 5,59 euro in de App Store maar de ontwikkelaar stunt regelmatig met kortingen.

  • Resume Designer Pro

Coffitivity

Hipsters, wie kent ze niet? Sinds het woord onlangs is toegevoegd aan het woordenboek weet bijna iedereen wel wat het is. Het zijn meestal mensen met een (te) grote bril die selfie’s maken bij de Starbucks. Nu is uit onderzoek gebleken dat een hipster zijn helemaal zo slecht niet is, want met de geluiden van een koffiezaak op de achtergrond schijn je productiever te kunnen werken.

ipad-coffitivity

Omdat we in Nederland nog maar een select aantal Starbucksen hebben kan je de app Coffitivity gebruiken. Hiermee kan je eigen muziek afspelen maar er ook wat ‘storende’ geluiden doorheen mixen. Zo kan je toch het effect van een koffiezaak creëren. Alhoewel het een leuke app is, is 1,79 euro misschien iets wat veel. Voor die prijs is de app te koop in de App Store.

  • Coffitivity

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.