Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indruk 8-inch Lenovo Miix2 met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2013, 10:58 CategorieWindows

Hoewel we in Nederland nog steeds wachten op de eerste winkels die de Lenovo Miix2 aanbieden is de tablet in de VS al te koop. In onderstaande video krijgen we een eerste indruk van deze kleine Windows 8 tablet.

De Lenovo Miix2 is de kleinere broer van de Lenovo Miix 10 die we onlangs aan een review onderworpen hebben. De kleine model heeft een formaat van 8.1-inch en draait op Intel’s nieuwste generatie Atom Bay Trail  Z3740-processor. Verder beschikt de tablet onder meer over het volledige Windows 8.1 besturingssysteem, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een microSD-kaartlezer en twee camera’s.

Lenovo-Miix2-retina-2

WPCentral heeft de tablet al ter review gekregen en deelt in onderstaande video de belangrijkste kenmerken en de eerste ervaringen. Over onder meer de bouwkwaliteit, het display en de prestaties van de Bay Trail-processor is men aardig tevreden. Helaas ontbreekt er echter een active digitizer voor gebruik met een stylus. Daarbij is de “out of box” ervaring niet geheel positief maar na een aantal updates lijkt te de tablet een stuk beter te werken.

De Lenovo Miix2 moet voor de feestdagen nog in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 329 euro. De tablet gaat de direct concurrentie aan met een aantal andere onlangs aangekondigde 8-inch Windows 8 tablets, waaronder de Dell Venue 8 Pro, de Acer Iconia W4 en de Toshiba Encore.

 • Delen:
Lenovo Miix 2
Lenovo Miix 2 (8-inch)
Windows 8

Reacties

 1. mus34
  11 december, 2013 om 11:51

  Heb deze tablet nu een week en werkt prima. Helaas is de micro USB aansluiting niet geschikt voor data overdracht. Je kunt dus geen systeem back up maken op een externe harde schijf en dat is een groot gemis. Windows blijf ondanks goede bescherming, gevoelig voor virussen. Je kunt in dat geval geen systeem back up terugzetten, waardoor het virus wordt overschreven en dus verdwijnt. Ik vind dit een groot gemis, want in zo’n geval kun je de tablet wel weggooien. Een ander puntje van kritiek is het virtuele toetsenbord dat de helft van het beeldscherm beslaat, waardoor je in de desktop omgeving de invoervelden niet meer ziet, omdat het toetsenbord er overheen zit.

  • Mus34
   24 december, 2013 om 12:18

   Kan mijn commentaar iaanvullen met het volgende: de micro usb poort is aan de praat te krijgen met een adapter met otg. De otg functie maakt van een slave een host aansluiting, waardoor usb gebruikt kan worden voor data overdracht en ook een externe harde schijf wordt herkend, waardoor een backup kan worden gemaakt en teruggezet. Usb 3.0 werkten helaas niet, omdat de adapter usb 2.0 heeft. Het terugzetten van een actuele backup bij een systeem crash lijkt echter niet goed mogelijk. Je kunt wel een opstartbare usb maken, maar daar moet dan een volledige versie van windows opstaan. Met usb opstarten en vervolgens vanaf een externe harde schijf een systeem image terugzetten is natuurlijk niet mogelijk, omdat er maar ėėn usb ingang is.

   • Tony
    10 februari, 2014 om 11:36

    Waar is de adapter met OTG voor Lenovo Miix 2 8 te bestellen?

 2. Harold
  11 december, 2013 om 18:36

  Hij kost € 349,– bij de BCC. Vandaag nog mee gespeeld.

 3. Mus34
  24 december, 2013 om 12:27

  Backup via cloudopslag is ook geen optie

 4. Radar51
  24 december, 2013 om 13:16

  Backups van tablets blijft een probleem.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.