Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

EVGA Tegra Note 7 tablet te koop in de VS voor 199 dollar

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2013, 21:51 CategorieAndroid

Het Amerikaanse bedrijf EVGA is begonnen met de verkoop van de eerste tablet die gebaseerd is op Nvidia’s Tegra Note 7 referentiedesign. De tablet wordt in de VS verkocht voor een prijs van 199 dollar.

In de VS is EVGA al tijden een partner van Nvidia en nu de chipfabrikant een aantrekkelijk referentiedesign ontwikkeld heeft profiteert EVGA van deze kans door de tablet onder eigen naam op de markt te brengen. De prijs van 199 dollar doet vermoeden dat het om een weinig bijzondere tablet gaat maar toch is de Tegra Note 7 uitgerust met een aantal indrukwekkende specs.

De tablet is voorzien van een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, op zich weinig bijzonders. Onder de motorkap vinden we echter Nvidia’s nieuwste Tegra 4 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz terug, welke vergezeld wordt door 1GB aan werkgeheugen. Verder beschikt de tablet over 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 4.100mAh batterij. Qua software is de tablet voorzien van Android 4.2.2 Jelly Bean, zonder aanpassingen van de fabrikant.

Een andere interessante feature van de Tegra Note 7 is de meegeleverde stylus die in de behuizing weggestopt kan worden. Deze stylus maakt gebruik van de DirectStylus techniek die door Nvidia ontwikkeld is. De chipfabrikant belooft met deze capacitieve stylus prestaties te bieden die dicht in de buurt komen van de prestaties van een active digitizer stylus. Eerder deze week publiceerde Nvidia al een uitgebreide demonstratievideo van deze stylus.

De verwachting is dat EVGA de Tegra Note 7 in deze vorm alleen in de VS lanceert. Nvidia is samenwerkingen met andere fabrikanten aangegaan om het referentiedesign ook naar andere regio’s te brengen. Zo heeft HP reeds de op de Tegra Note 7 gebaseerde HP Slate 7 Extreme aangekondigd. Dit model moet voor de feestdagen nog in de Nederlandse winkels liggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.