Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gebruik tablet in Europese vliegtuigen tijdens hele vlucht toegestaan

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2013, 15:11 CategorieHardware

Nadat vorige maand de Amerikaanse luchtvaartorganisatie FAA bekendmaakte dat gadgets als tablets tijdens de gehele vlucht gebruikt mogen worden, maakt de Europese organisatie EASA deze week bekend dat ook in Europa de regels versoepeld worden.

Eind deze maand presenteert de EASA de nieuwe regels voor het gebruik van elektronica in vliegtuigen, maar de organisatie laat al weten de nieuwe regels van de FAA te volgen. Na het toepassen van de nieuwe regels wordt het dus toegestaan om je tablet tijdens de gehele vlucht te gebruiken, ook tijdens het opstijgen en landen. Op dit moment geldt de regel nog dat gadgets alleen boven een hoogte van 3.000 meter ingeschakeld mogen worden.

Wel zitten er ook bij de nieuwe regels beperkingen aan het gebruik van tablets en smartphones in het vliegtuigen. Zo moeten de toestellen voorlopig in de vliegtuigmodus gezet worden zodat er geen verbinding met een gsm-netwerk gemaakt kan worden. Op termijn moet daar echter ook verandering in komen want de Europese Commissie heeft bepaald dat vliegtuigmaatschappijen mogen beginnen met het aanbieden van 3g- en 4g-verbindingen in vliegtuigen. Het gebruik van wifi aan boord van vliegtuigen wordt door sommige maatschappijen al toegepast. 

Overigens moeten laptops en andere grote elektronische apparaten vanwege het formaat nog steeds opgeborgen worden. Het is door het gevarieerde aanbod van tablets, convertibles en hybride apparaten daarom nog niet duidelijk waar de grens precies getrokken wordt. Daarbij kan de vliegtuigmaatschappij deze regels zelf nog aanscherpen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.