Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gigaset kondigt QV830 en QV1030 Android tablets aan

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2013, 10:35 CategorieAndroid

Met de alsmaar groeiende tabletmarkt zien steeds meer fabrikanten de mogelijkheid om eigen modellen te lanceren. Gigaset is één van de nieuwe spelers in de tabletmarkt en komt met twee premium modellen.

Gigaset heeft zichzelf als doel gesteld om hoogwaardige communicatietools voor het thuisnetwerk te leveren en breidt het assortiment uit met twee Android tablets. De Gigaset QV830 en QV1030 zijn respectievelijk het nieuwe 8-inch- en 10.1-inch model waarmee de fabrikant de Europese tabletmarkt betreedt. Er staat een grootschalige lancering op het programma voor de uitrol van de tablets in geheel Europa, aldus het bedrijf. 

Gigaset QV830

De Gigaset QV830 is een 8-inch tablet gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder geanodiseerd aluminium voor de achterkant van de behuizing. De tablet is voorzien van een krasbestendig ips lcd scherm met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels en is vooral ontwikkeld voor de consumptie van content. Verder is de tablet voorzien van een MediaTek quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, Bluetooth 4.0, wifi, een usb-poort met USB OTG-functionaliteit, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde, en geïntegreerd gps. Standaard beschikt de tablet over 8GB aan opslaggeheugen dat met 32GB uitgebreid kan worden middels een microSD-kaart. De QV830 moet volgens de fabrikant 240 uur in stand-bytijd, acht uur voor websurfen, zeven uur voor het afspelen van video’s en 65 uur voor audio meegaan op een volle lading.

Gigaset-QV830

Gigaset QV1030

Het 10.1-inch model krijgt de naam Gigaset QV1030 mee en beschikt over een ips lcd display met een hoge resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 300ppi. Onder de motorkap vinden we de Nvdia Tegra 4 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen. Verder is de tablet voorzien van stereospeakers, een 8 megapixel camera met dual-led-flitser aan de achterzijde, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde, gps, Bluetooth 4.0, wifi, en een Micro-usb-poort met USB OTG-functionaliteit. Het geïntegreerde opslaggeheugen bedraagt 16GB maar kan met maximaal 32GB uitgebreid worden middels een microSD-kaart. Volgens Gigaset moet de QV1030 620 uur in stand-bytijd, tien uur voor websurfen, acht uur voor het afspelen van video’s en eveneens 65 uur voor audio meegaan op een volle accu. 

Gigaset-QV1030

Beide tablets draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean en beschikken over de Google Play Store voor het downloaden van apps.

Prijs en beschikbaarheid

De QV830 en de QV1030 zijn verkrijgbaar vanaf januari 2014. De adviesprijs van de QV830 is 199 euro en van de QV1030 369 euro. Beide tablets worden in een zilveren en een zwarte variant gelanceerd.

  • Delen:
Gigaset QV830
Android Jelly Bean (4.2)
Gigaset QV1030
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.