Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google begint uitrol Android 4.4 KitKat voor de Nexus 7 en Nexus 10

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2013, 10:40 CategorieAndroid

Google is vandaag begonnen met de uitrol van de Android 4.4 KatKat-update voor de Nexus 7 (2012), de Nexus 7 (2013) en de Nexus 10. De update wordt gefaseerd uitgerold dus het kan even duren voordat je deze binnen krijgt.

Update voor Nexus tablets

Tijdens de lancering van Android 4.4 KitKat, eind vorige maand, liet Google al weten dat de Nexus tablets op korte termijn een update konden verwachten. De meest recente versie van Android wordt sinds vanochtend naar de eerste gebruikers uitgerold middels een Over The Air (OTA) update. Dit houdt in dat je automatisch een melding krijgt wanneer de update beschikbaar is en je deze, wanneer verbonden met een wifi-netwerk, kunt downloaden en installeren. Mocht je zelf willen controleren of de update beschikbaar is kan dit via de instellingen, ‘Over deze tablet’ en ‘software-updates’. 

Android 4.4 KitKat

Android 4.4 KitKat is niet alleen qua naamgeving een opvallend. Ook de software is op verschillende punten voorzien van belangrijke verbeteringen. Zo is het uiterlijk iets strakker geworden, kun je apps voortaan full-screen (zonder status- en notificatiebalk) gebruiken, zijn er optimalisaties voor het verlengen van de batterijduur doorgevoerd, en moet het eenvoudiger worden om een back-up van je tablet te maken. Wellicht de belangrijkste verbetering is dat Android 4.4 soepel en snel moet draaien op toestellen met mindere specificaties. Hierbij moet echter wel gezegd worden dat het aan de fabrikanten van deze toestellen is om de update beschikbaar te stellen. Lees meer over wat er nieuw is in Android 4.4 KitKat.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)
Google Nexus 7
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.