Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert Newsstand (Kiosk) voor websites, magazines en kranten

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2013, 21:08 CategorieAndroid

Google heeft de Newsstand-applicatie uitgebracht. Met deze app is het mogelijk om artikelen van websites en uit kranten of magazines te lezen in één overzichtelijke weergave. Gratis en betaalde content wordt hiermee gecombineerd in één app.

Newsstand, in Nederland de naam Kiosk gegeven, vervangt de eerder uitgebrachte Currents en Magazines applicaties van Google. Alles wordt nu onder één noemer geplaatst en gebruikers hebben toegang tot zowel gratis als betaalde content. Zo kun je de kranten en magazines waarop je een digitaal abonnement hebt in de app terugvinden, maar ook artikelen van je favoriete websites. Artikelen zijn offline op te slaan zodat ze op een later tijdstip, wanneer je niet over een internetverbinding beschikt, te lezen zijn. Ook worden artikelen aangeraden aan de hand van wat vrienden reeds gelezen hebben, kun je met de Nu Lezen-optie toegang tot meer content die past bij je interesses krijgen, en is het mogelijk jezelf te abonneren op specifieke onderwerpen die in artikelen besproken worden.

Google-Play-Kiosk-Newsstand-2

Op dit moment is betaalde content nog niet in de Nederlandse app te vinden en is het verschil met Google Currents dus nog niet groot. Mocht je de Currents applicatie gebruiken dan kun je deze voorlopig blijven gebruiken maar je kunt ook direct overstappen op Play Kiosk. Je Google Currents abonnementen worden automatisch overgezet. Wanneer betaalde content van magazines en kranten aan de Nederlandse Play Store toegevoegd wordt is nog niet duidelijk.

De Play Kiosk app kan gratis uit de Google Play Store gedownload worden. Ook Tablets Magazine is in Kiosk (en Currents) te vinden. Abonneer je via deze link op ons magazine.

  • Play Kiosk
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.