Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Now voor iOS krijgt flinke update

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2013, 10:45 CategorieiPad

Google heeft een update uitgebracht voor de iOS-versie van Google Now. iOS-gebruikers ontvangen onder meer notificaties, herinneringen en de app kan gestart worden door ‘Ok, Google’ te zeggen.

Google Now wordt omschreven als een digitale persoonlijke assistent, die zich aanpast aan de handelingen van de gebruiker. De iOS-versie had echter nog lang niet alle mogelijkheden die wel in de Android-versie zitten. Zo heeft de app nu de mogelijkheid om pushberichten te versturen. Wanneer er bijvoorbeeld een afspraak in de agenda staat op een andere locatie, dan geeft Google Now aan wanneer je moet vertrekken om op tijd te komen.

Google Cards

Wie Google Now opstart, krijgt een aantal ‘kaarten’ te zien, die informatie tonen, zoals het weerbericht. Daar zijn nu een aantal nieuwe varianten aan toegevoegd, zoals reisinformatie voor het openbaar vervoer, vluchttijden en informatie over huurauto’s. De app, die wel eerst moet worden opgestart, terwijl de Android-versie in het besturingssysteem is geïntegreerd, kan ook met de stem bestuurd worden. Gebruikers moeten dan ‘Ok, Google’ zeggen om vervolgens een commando te geven aan de persoonlijke assistent.

Behalve de toegevoegde functionaliteit, heeft Google het uiterlijk ook op de schop genomen. De app ziet er nu strakker uit en zou makkelijker te bedienen zijn. Wie de app al heeft kan deze gratis updaten, terwijl nieuwe gebruikers de app simpelweg in de App Store kunnen vinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.