Google reageert op geruchten en verandert Nexus 8 in Nexus 7

05 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
Google-Nexus-7-pers-Android

Google heeft de afbeelding op de Android-website waarin velen een Nexus 8 tablet zagen aangepast. Inmiddels is duidelijk dat het ging om een Nexus 7 tablet die door Google bewerkt was.

Afgelopen zondag dook er op de officiële Android website een afbeelding op waarop we een onbekende tablet zagen. Er werd meteen gedacht aan een nog onaangekondigde Nexus 8 maar Google heeft inmiddels de afbeelding aangepast waardoor duidelijk is dat het om de Nexus 7 gaat.

Nadat de afbeeldingen gespot was gingen er direct geruchten over een 8-inch Nexus 8 tablet. Deze geruchten kwamen niet uit de lucht vallen aangezien onlangs een LG tablet met de naam V510 een Bluetooth certificaat kreeg en LG dus mogelijk de G Pad 8.3 als basis voor een Nexus-tablet gebruikt.

Google zelf heeft vandaag echter duidelijk gemaakt dat we het allemaal bij het verkeerde eind hebben. De tablet die op de afbeelding te zien is blijkt ‘gewoon’ de Nexus 7 te zijn, maar dan middels Photoshop voorzien van een wat groter oppervlak voor het display. Vermoedelijk wilde Google de Play Store wat meer benadrukken en heeft daarom de grafisch ontwerper de opdracht gegeven het display wat te vergroten.

We kunnen natuurlijk niets uitsluiten, maar voorlopig lijkt de Google Nexus 7 (2013) de enige kleine tablet van Google te zijn. Over een nieuwe Nexus 10 gaan al weken geruchten maar dit model is nog steeds niet door Google aangekondigd. 

Reacties (0)