Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Grote updates voor Swype en SwiftKey Android keyboards

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2013, 14:22 CategorieAndroid

Elke Android tablet wordt met een standaard on-screen keyboard geleverd, maar wanneer je meer controle over de weergave en het gebruik wilt hebben kun je gaan voor apps van derden. Twee van de meest populaire opties zijn Swype en SwiftKey. Beiden zijn deze week voorzien van een grote update.

SwiftKey 4.3 

SwiftKey 4.3 is de nieuwste versie van het on-screen keyboard voor Android en is vandaag officieel uit de beta-status gehaald. Deze versie is als gratis update beschikbaar voor gebruikers die de app reeds geïnstalleerd hebben en kost 1,99 euro voor nieuwe gebruikers. SwiftKey 4.3 maakt het mogelijk het formaat en de positie van het toetsenbord aan te passen, aan de hand van het toestel waarmee je werkt. Zo moet de weergave op zowel een kleine smartphone als een grote tablet optimaal zijn.

Ook beschikt de app over drie nieuwe keyboard modi; de compact-modus waarmee phablet-gebruikers met één hand kunnen typen, de Full-modus waarmee tabletgebruikers een volledig toetsenbord voorgeschoteld krijgen, en de thumb-modus waarmee een split-screen keyboard getoond wordt voor diegenen die met twee duimen willen tikken. Daarnaast is de app van een aantal stabiliteitsverbeteringen en bugfixes voorzien.

Swype 1.6

Swype laat de grote update van SwiftKey niet onbeantwoord en komt met vergelijkbare functionaliteit. Zo is het met Swype 1.6 mogelijk om het toetsenbord naar gelang de grootte van het toestel aan te passen. Gebruikers van een phablet kunnen voor twee kleine keyboards in landscape- of portrait-modus kiezen, en je hebt de keuze uit een QWERTY, QWERTZ of AZERTY lay-out. Daarnaast is er ondersteuning voor een keyboard met tekstinvoer in twee talen, en is het mogelijk om tekst middels spraak in te voeren in een andere taal dan die van het keyboard. Swype 1.6 is voor een bedrag van 2,95 euro te downloaden uit de Google Play Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.