Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Helft Nederlandse huishoudens beschikt over een tablet

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2013, 11:33 CategorieOnderzoek

Uit onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat 45 procent van de Nederlandse huishoudens met een internetverbinding de beschikking heeft over een tablet.

We zien bijna elke week een nieuw onderzoek met betrekking tot tablets voorbij komen en deze keer komt het onderzoek van Nederlandse bodem. Uit cijfers van het CBS blijkt de laptop nog steeds het meest populaire apparaat is in huishoudens die beschikken over een internetverbinding. 78 procent van deze huishoudens heeft in ieder geval één laptop. Op de tweede plek zien we de desktop en smartphone terug met 69 procent van de huishoudens, gevolgd door de tablet die in 45 procent van de huishoudens terug te vinden is.

Het CBS heeft ook verder gekeken en concludeert dat huishoudens met kinderen het vaakst één of meerdere tablets in huis hebben. Onder alleenstaanden met een leeftijd van 45 jaar of ouder is de tablet het minst populair. Twee maanden terug publiceerde het Nederlandse Telecompaper een vergelijkbaar onderzoek waaruit bleek dat inmiddels drie miljoen Nederlandse huishoudens over één of meer tablets beschikken. Ook bleek uit dat onderzoek dat van diegenen die nog geen tablet hebben 19 procent overweegt om binnen zes maanden een tablet te kopen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.