Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP Mesquite: 7-inch Android tablet voor 89 dollar

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2013, 10:37 CategorieAndroid

Komende vrijdag is het in de VS Black Friday, de dag dat veel Amerikanen op jacht gaan naar goedkope elektronica en winkels elektronica met flinke kortingen aanbieden. Intel en HP lanceren op die dag een zeer goedkope budgettablet. 

Het doel van Black Friday is het leegruimen van de schappen voor nieuwe producten en onder andere tablets worden dan met flinke kortingen verkocht. Intel heeft met een aantal partners besloten om tablets tegen aantrekkelijke prijzen te verkopen, en samen met HP wordt de Mesquite tablet verkocht. Dit 7-inch model draait op Android, beschikt over een al wat oudere Intel Medfield-processor en moet voor een prijs van 89 dollar (omgerekend zo’n 65 euro) over de toonbanken van winkelketen Walmart gaan.

De Mesquite is nog niet officieel, maar de meeste specificaties van de tablet zijn reeds bekend. Zo beschikt de tablet over een 7-inch display met een waarschijnlijke resolutie van 1.024 bij 600 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een Intel Medifield-processor en Android als besturingssysteem. Chipfabrikant Intel heeft al meerdere malen aangegeven Android tablets voor minder dan 100 dollar mogelijk te zullen maken maar de Medfield-chip is qua prestaties niet te vergelijken met de huidige generatie Intel Atom Bay Trail-chips.

Op Black Friday worden meer tablets in de VS met gemiddeld 50 tot 100 dollar afgeprijsd, waaronder de Samsung Galaxy Tab 3 tablets, de ASUS MeMO Pad en de Acer Iconia W3. Sommige Nederlandse winkels komen op 29 november ook met speciale aanbiedingen maar hierover is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.