Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel: 64-bit Bay Trail Windows 8 en Android tablets komen begin 2014

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2013, 17:47 CategorieHardware

Nu Apple met de A7-processor de stap naar 64-bit heeft gezet kunnen Android en Windows 8 natuurlijk niet achterblijven. Intel laat deze week weten dat we de eerste 64-bit Bay Trail Windows 8 en Android tablets begin 2014 kunnen verwachten.

Tijdens een bijeenkomst voor investeerders toonde Intel deze week de eerste werkende 64-bit Android tablet en ook liet het bedrijf weten wat de plannen voor de nabije toekomst zijn. Hermann Eul, Intel’s general manager, geeft aan dat de chipfabrikant hard werkt aan de lancering van het 64-bit Bay Trail Atom platform voor  Windows en Android tablets.

Het gebruik van 64-bit moet, zonder teveel in de technische details te duiken, zorgen voor het sneller uitvoeren van taken die veel rekenkracht vereisen en maakt het mogelijk om meer werkgeheugen aan te spreken. De limiet ligt nu, met hier en daar een uitzondering op 2GB, kijkend naar wat we in veel Android tablets en Bay Trail Windows 8 tablets terugzien. Toekomstige modellen kunnen dan bijvoorbeeld met 4GB of 8GB aan werkgeheugen uitgerust worden.

Intel-64-bit-Android-Windows

Volgens Intel moeten de eerste 64-bit Windows 8 tablets binnen enkele maanden verschijnen, snel gevolg door de eerste 64-bit Android tablets. De Bay Trail-processor die Intel hiervoor inzet is een 64-bit variant maar draait Windows 8.1 nog in 32-bit modus. Waarom hiervoor gekozen is, is niet helemaal duidelijk. De processor lijkt voldoende vermogen te hebben om de verschillende tablets snel en soepel aan te sturen, maar de mogelijkheden worden beperkt door het magere maximum van 2GB aan werkgeheugen. Intel geeft aan dit begin 2014 recht te zetten, waarschijnlijk met Bay Trail tablets die over minimaal 4GB aan werkgeheugen beschikken.

Details over de nieuwe 64-bit Bay Trail Windows 8 en Android tablets krijgen we waarschijnlijk tijdens CES 2014, een grote elektronicabeurs die begin januari plaatsvindt in Las Vegas, te horen. Echter wordt dan ook nieuws vanuit het ARM-kamp, van onder meer Qualcomm en Samsung, verwacht. Deze bedrijven hebben ook al aangegeven te werken aan 64-bit oplossingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.