Intel: 64-bit Bay Trail Windows 8 en Android tablets komen begin 2014

25 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
Intel-retina

Nu Apple met de A7-processor de stap naar 64-bit heeft gezet kunnen Android en Windows 8 natuurlijk niet achterblijven. Intel laat deze week weten dat we de eerste 64-bit Bay Trail Windows 8 en Android tablets begin 2014 kunnen verwachten.

Tijdens een bijeenkomst voor investeerders toonde Intel deze week de eerste werkende 64-bit Android tablet en ook liet het bedrijf weten wat de plannen voor de nabije toekomst zijn. Hermann Eul, Intel’s general manager, geeft aan dat de chipfabrikant hard werkt aan de lancering van het 64-bit Bay Trail Atom platform voor Windows en Android tablets.

Het gebruik van 64-bit moet, zonder teveel in de technische details te duiken, zorgen voor het sneller uitvoeren van taken die veel rekenkracht vereisen en maakt het mogelijk om meer werkgeheugen aan te spreken. De limiet ligt nu, met hier en daar een uitzondering op 2GB, kijkend naar wat we in veel Android tablets en Bay Trail Windows 8 tablets terugzien. Toekomstige modellen kunnen dan bijvoorbeeld met 4GB of 8GB aan werkgeheugen uitgerust worden.

Bron Cnet Via Tabtech

Reacties (0)