Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel gaat voor tablets met twee besturingssystemen

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2013, 11:21 CategorieHardware

Wanneer je nu een tablet koopt zit je vast aan het besturingssysteem dat met de betreffende tablet geleverd wordt. Intel verwacht dat hier binnenkort verandering in komt door de introductie van tablets met twee besturingssystemen.

Tijdens de jaarlijkse investeerdersdag liet Intel CEO Brian Krzanich weten dat Intel mogelijkheden ziet voor tablets, convertibles en hybride apparaten met twee besturingssystemen. Intel zelf maakt dit volgens Krzanich mogelijk door chips te ontwikkelen die optimaal kunnen draaien met meerdere besturingssysteem. Zo kan Intel’s Atom-serie reeds gebruikt worden voor zowel Android als Windows tablets.

Niet alleen geeft dit fabrikanten de mogelijkheid om relatief eenvoudig een ander besturingssysteem voor een tablet te kiezen, ongeacht de hardware die erin verwerkt zit, ook kunnen deze fabrikanten de consument de mogelijkheid geven te schakelen tussen besturingssystemen. Deze zogenaamde dual-boot apparaten worden nog nauwelijks door fabrikanten op de markt gebracht maar Intel verwacht dat dit de komende maanden gaat veranderen.

Daarbij gaf Krzanich, zoals al meerdere malen dit jaar, aan dat tablets goedkoper zullen worden. Intel gaat goedkope tablets met prijzen rond de 100 dollar voorzien van een chip en dit moet het marktaandeel van de chipfabrikant een flinke boost geven. Daarbij belooft het bedrijf deze chips voor goedkope tablets krachtiger en energiezuiniger te maken waardoor het gat tussen het budgetsegment en de middenklasse tablets gedicht moet worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.