Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad mini 2 vertraagd door problemen met retina-display’

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2013, 15:21 CategorieiPad

De iPad mini retina werd vorige maand officieel door Apple voorgesteld maar wanneer de tablet op de markt verschijnt is vooralsnog onduidelijk. Als we de geruchten mogen geloven kan dit nog wel even duren.

Volgens het Koreaanse ETNews heeft Apple te maken met problemen met het hoge resolutie retina-display. De website geeft aan dat Sharp, één van de leveranciers van de displays, bij de productie van de panelen te maken zou hebben met ‘inbrandproblemen’. Wat hiermee bedoeld wordt is echter niet helemaal duidelijk aangezien lcd-displays hier normaal gesproken geen last van hebben.

Apple heeft geen exacte lanceertdatum voor de iPad mini retina bekendgemaakt, wat wellicht door onduidelijkheden over de levering van schermen komt. Apple zou volgens ETNews nu in onderhandeling zijn met Samsung Display om toch op tijd voldoende voorraad te kunnen realiseren en aan de (waarschijnlijk) grote vraag tijdens de feestdagen te kunnen voldoen. 

De Apple iPad mini retina is de tweede generatie iPad met een 7.9-inch display. Dit model is echter net als zijn grotere broer voorzien van een retina-display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Dit grotere aantal pixels op een klein display zou met name bij Sharp’s IGZO-panelen voor problemen zorgen waardoor de displays die van de band rollen niet aan de hoge eisen van Apple voldoen.

De iPad Air, Apple’s vijfde generatie iPad met een formaat van 9.7-inch, is reeds te koop in Nederland. Dit model beschikt ook over een hoge resolutie retina-display. Onze ervaringen met deze tablet vind je in onze iPad Air review.

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.