Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jelly Bean nu op meerderheid Android tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2013, 14:33 CategorieBesturingssystemen

Aan het begin van elke maand maakt Google de cijfers over de Android-versies op toestellen bekend. Uit de nieuwste cijfers kunnen we opmaken dat Jelly Bean nu op de meerderheid van de Android tablets en smartphones draait.

De cijfers, welke gebaseerd zijn op de toestellen die verbinding maken met de Google Play Store, tonen dat Android 4.1 Jelly Bean, 4.2 Jelly Bean en 4.3 Jelly Bean momenteel op 52,1 procent van de Android toestellen draaien. Begin augustus lag dit percentage nog op 40 procent

Android 2.3 Gingerbread heeft nog steeds een aanzienlijk aandeel van 26,3 procent, gevolgd door Android 4.0 Ice Cream Sandwich dat op 19,8 procent van de toestellen draait. Android 4.3 Jelly Bean, de versie die deze zomer uitgebracht werd, is te vinden op 2,3 procent van alle apparaten. Kijkend naar tablets die onlangs gelanceerd zijn en updates die zijn aangekondigd gaat het hier met name om Nexus-toestellen.

Android-november-2013

Eerder deze week kondigde Google Android 4.4 KitKat aan. Deze nieuwste versie vinden we nog niet in de lijst terug maar moet in de nabije toekomst grote invloed gaan hebben. Google heeft namelijk aangegeven dat deze versie van Android ervoor moet zorgen dat meer toestellen op een recente versie draaien. KitKat bevat meerdere optimalisaties waardoor de software soepel en snel moet kunnen draaien op tablets en smartphones met minimaal 512MB aan werkgeheugen. Het enige probleem is dat het aan de fabrikanten of providers van de betreffende toestellen is om de update beschikbaar te stellen. Zij focussen zich echter vaak liever op de verkoop van nieuwe toestellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.