Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Langere batterijduur Microsoft Surface Pro 2 na update

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2013, 13:07 CategorieWindows

Een kleine twee weken na de lancering van de Surface Pro 2 heeft Microsoft een update voor de tablet uitgerold. De update vermindert het energieverbruik van de wifi-chip waardoor de batterijduur van de tablet aanzienlijk verlengd wordt.

De Microsoft Surface Pro 2 draait op Intel’s nieuwe Haswell-processor die al voor een flinke boost in de batterijduur zorgt. Toch heeft Microsoft nog een manier gevonden om de tablet langer mee te laten gaan op een volle lading. AnandTech meldt deze week dat middels een firmware-update die Microsoft beschikbaar gesteld heeft de batterijduur aanzienlijk verlengd wordt.

De update vermindert het energieverbruik van de Marvell Wifi-chip. Voor de update kwam AnandTech met de browser-test op een batterijduur van 6 uur en 40 minuten. Met de nieuwe firmware komt dit uit op 8 uur en 20 minuten. Ook bij het afspelen van video is een flinke boost in de batterijduur te zien. Voor de update kwam deze uit op 6 uur en 40 minuten, na de update op 7 uur en 45 minuten. De eerste generatie Surface Pro kwam in beide tests nauwelijks boven de vijf uur uit. 

Met deze update doet de Surface Pro 2 nauwelijks meer onder voor verschillende tablets en hybride apparaten die voorzien zijn van de energiezuinige Intel Bay Trail-processor. Ook de Surface 2, welke draait op een Nvidia Tegra 4-processor, zit rond de 8 uur aan batterijduur.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8
Microsoft Surface 2
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.