Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Langzame groei app-downloads in Windows Store

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2013, 11:11 CategorieApplicaties

Sinds oktober vorig jaar biedt Microsoft apps voor Windows 8 en Windows RT aan in de Windows Store. Uit deze week gepubliceerde cijfers blijkt dat er nog geen overtuigende groei in het aantal app-downloads te zien is.

Uit cijfers die TechCrunch in handen gekregen heeft kunnen we opmaken dat er in oktober 51 miljoen apps uit de Windows Store gedownload zijn. Dit komt neer op ongeveer 1,7 miljoen app-downloads per dag. Hoewel dit aanzienlijk meer is dan de maanden daarvoor blijft het aantal ver achter op het aantal downloads uit de Google Play Store en de Apple App Store. Hier worden inmiddels ongeveer 2 miljard apps per maand gedownload. Ook Microsoft’s eigen Windows Phone besturingssysteem is met 200 miljoen apps per maand een stuk groter. 

Eén van de mogelijke redenen dat het aantal gedownloade apps nog achterblijft op Android en iOS is dat Windows 8 naast de touch-interface ook een traditionele desktopinterface biedt. Hier kunnen de bekende .exe-bestanden geïnstalleerd worden en deze bieden in veel gevallen meer mogelijkheden dan vergelijkbare apps die in de Windows Store te vinden zijn. Daarbij is het aanbod in de Windows Store nog steeds niet indrukwekkend groot en ontbreken er nog veel populaire apps die wel op andere platformen te vinden zijn. Spotify is hiervan een voorbeeld. Dit zorgt er ook weer voor dat Windows8-gebruikers de desktopinterface inzetten om  toch toegang tot diensten en programma’s te krijgen.

Windows RT, het besturingssysteem dat compleet afhankelijk is van de Windows Store, is nauwelijks meer op tablets te vinden. Alleen Microsoft’s onlangs gelanceerde Surface 2 en de aangekondigde Nokia Lumia 2520 draaien op deze versie van het besturingssysteem.

 • Delen:

Reacties

 1. julio
  18 november, 2013 om 17:00

  De store is slecht de windows store faalt en ik kan het weten want heb een nokia lumia 520

  • Martijn Chel
   18 november, 2013 om 17:31

   Dat is een smartphone..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.