Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo ThinkPad 8 tablet gespot bij de FCC

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2013, 10:50 CategorieWindows

Bij de Amerikaanse FCC zijn deze week de eerste aanwijzingen voor een nieuwe kleine Windows 8 tablet van Lenovo opgedoken. De tablet gaat onder de naam Lenovo ThinkPad 8.

Lenovo heeft afgelopen maand haar eerste kleine Windows 8 tablet gelanceerd in de vorm van de Lenovo Miix2. Dit model moet binnenkort op de Nederlandse markt verschijnen en is met name gericht op consumenten. Het bedrijf lijkt echter ook aan de zakelijke gebruiker te denken aangezien bij de FCC informatie is opgedoken over de ThinkPad 8. De naam ThinkPad wordt door Lenovo al tijden gebruikt voor producten die gericht zijn op het bedrijfsleven.

Lenovo-ThinkPad-8-fcc

Uit de naamgeving en de bijbehorende afbeelding kunnen we halen dat het waarschijnlijk om een 8.1-inch tablet gaat maar over de overige specificaties is nog veel onduidelijk. Kijkend naar eerder gelanceerde ThinkPad tablets beschikt dit model waarschijnlijk over een active digitizer en een meegeleverde stylus, een premium behuizing en de mogelijkheid voor mobiel internet via 3G of 4G. 

Ook is niet duidelijk op welk besturingssysteem de ThinkPad 8 draait. Het lijkt voor de hand liggend dat het om Windows 8.1 Pro gaat en dat de tablet uitgerust wordt met Intel’s nieuwste Bay Trail-processor. Mocht dit het geval zijn dan gaat de tablet de concurrentie aan met onder meer de Dell Venue 8 Pro die ook interessant is voor de zakelijke gebruiker en beschikt over een active digitizer. 

  • Delen:
Lenovo Miix 2
Lenovo Miix 2 (8-inch)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.