Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G Pad 8.3 nu te koop in Nederland voor 299 euro

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2013, 17:04 CategorieAndroid

Sinds vandaag kun je LG’s tweede poging in de tabletmarkt, de G Pad 8.3, kopen in Nederland. De 8.3-inch tablet met hoge resolutie display en Android 4.2 Jelly Bean kan uit voorraad gekocht worden voor 299 euro.

De LG G Pad 8.3 is na de inmiddels stokoude Optimus Pad die nooit een groot succes is geworden de tweede tablet van de Koreaanse fabrikant. Dit keer heeft LG gekozen voor een aantrekkelijkere prijs, een kleiner formaat en high-end specificaties.

Om te beginnen is de G Pad 8.3 voorzien van een ips lcd display met een formaat van 8.3-inch en een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Onder de motorkap zien we een krachtige Qualcomm Snapdragon 600-processor met een kloksnelheid van 1.7GHz terug. Deze wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen. 

De naam van de tablet geeft niet alleen het formaat aan, ook het profiel van de behuizing met geborsteld aluminium afwerking bedraagt 8.3 millimeter. Met een gewicht van 338 gram weegt de tablet ook niet veel. LG lanceert twee varianten met 16GB aan opslaggeheugen; een witte en een zwarte variant.

LG-G-Pad-8-3-2

Wat betreft de software heeft LG gekozen voor Android 4.2 Jelly Bean maar daar overheen heeft de fabrikant wel een eigen schil gelegd. Onder meer de kleuren van de achtergronden, de animaties voor overgangen en verschillende knoppen zijn aangepast. Ook levert LG een aantal eigen apps en functies meer, waaronder een functie om snel te kunnen schakelen tussen openstaande apps.

De LG G Pad 8.3 is inmiddels uit voorraad te koop bij Tabletcenter. Hier kun je de tablet kopen voor de adviesprijs van 299 euro. Later deze week wordt de tablet ook op voorraad verwacht bij onder meer Mediamarkt, Saturn en Bol.com.

  • Delen:
LG G Pad 8.3
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.