Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Medion Akoya P2212T: Transformer Book-concurrent met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2013, 12:37 CategorieWindows

Medion kennen we met name als ‘huismerk’ van de Aldi voor onder meer laptops en tablets. Medion bracht de afgelopen jaren verschillende tablets naar Nederland en gaat zich nu ook bezighouden met zogenaamde hybride modellen.

In Oostenrijk heeft Medion haar eerste hybride tablet gelanceerd; de Medion Akoya P2212T. Dit apparaat doet qua uiterlijk veel aan de Transformer Book T100 van ASUS denken en draait net als het model van ASUS op Windows 8.1 software. Ook de prijzen liggen bij elkaar in de buurt. De Akoya P2212T wordt verkocht voor een prijs van 399 euro.

Medion Akoya P2212T

De Medion Akoya P2212T (MD 99288) beschikt over een 11.6-inch ips lcd display met een Full HD-resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Onder de motorkap vinden we een Intel Bay Trail M quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan SSD opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen kan uitgebreid worden middels een microSD-kaart.

Medion Akoya P2212T-2

Verder is de hybride tablet uitgerust met een usb 2.0- en een usb 3.0-poort, een microHDMI-poort, een camera aan de voorzijde, Bluetooth 4.0 en Wifi ac. Interessant is dat het keyboard dock niet alleen over een QWERTY-toetsenbord maar ook over een ingebouwde batterij en ingebouwde 500GB harddisk beschikt. De tablet en het dock samen moeten een accuduur van ongeveer 10 uur bieden. Dit alles heeft echter wel een gewicht van 1,7 kilogram en is 2,6 centimeter dik.

De Medion Akoya P2212T wordt in Oostenrijk bij de Aldi verkocht voor een prijs van 399 euro. Of het model ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:
Medion Akoya P2211T
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.