Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft wil naar één Windows-versie voor mobiel en desktop

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2013, 12:01 CategorieMicrosoft

Microsoft heeft momenteel drie verschillende versies van het Windows besturingssysteem maar het bedrijf wil zich in de toekomst focussen op één versie die voor alle apparaten geschikt is.

Voor mobiele telefoons maakt Microsoft momenteel gebruik van Windows Phone 8, voor tablets met ARM-processor is Windows RT ontwikkeld, en voor desktops, tablets en laptops heeft de softwaregigant Windows 8 gelanceerd. In de toekomst gaan we mogelijk echter één Windows-versie voor al deze apparaten zien.

Tijdens de UBS Global Technology Summit  liet Executive VP Devices and Studios bij Microsoft, Julie Larson-Green, weten dat we in de toekomst niet langer drie versies van Windows gaan zien maar dat alles onder één paraplu geplaatst wordt. 

We have the Windows Phone OS.  We have Windows RT and we have full Windows.  We’re not going to have three.  We do think there’s a world where there is a more mobile operating system that doesn’t have the risks to battery life, or the risks to security.  But, it also comes at the cost of flexibility.  So we believe in that vision and that direction and we’re continuing down that path.

Achter de schermen werkt Microsoft al aan het samenvoegen van de besturingssystemen, met name voor ontwikkelaars. Voor hen is het inmiddels een stuk eenvoudiger om voor zowel Windows Phone als Windows te ontwikkelen door het delen van code en het gebruik van dezelfde api’s. 

Daarbij gaan er al langer geruchten dat Microsoft Windows RT, het minst populaire besturingssysteem dat we nu alleen nog op de Surface 2 en de Nokia Lumia 2520 terugzien, en Windows Phone zou willen samenvoegen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.