Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Barnes & Noble tablet duikt op in benchmarks

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2013, 16:26 CategorieAndroid

Het Amerikaanse Barnes & Noble gaat in de VS op verschillende vlakken de concurrentie aan met Amazon. Beide bedrijven hebben eigen tablets gelanceerd maar B&N krijgt ze maar lastig verkocht.

Barnes & Noble heeft al een tijdje de Nook HD en Nook HD+ tablets in het assortiment maar ondanks kortingsacties en prijsverlagingen lijken veel Amerikaanse consumenten toch te kiezen voor de aantrekkelijke Kindle Fire tablets van concurrent Amazon. Toch geeft Barnes & Noble blijkbaar niet op want in benchmarkresultaten van GFXBench is een nieuwe tablet van het bedrijf opgedoken. Het model gaat onder de naam BNTV800 en zou, als we de gegevens bij de benchmarks mogen geloven, draaien op een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor.

Voor de reeds gelanceerde Nook tablets maakt B&N gebruik van een Texas Instruments-processor maar aangezien deze chipfabrikant niet meer ontwikkelt voor consumentenproducten moest B&N op zoek naar een andere leverancier. De keuze lijkt gevallen op Nvidia, een chipfabrikant die haar Tegra 4-processor maar lastig weet te slijten. De nog onaangekondigde BNTV800 zou draaien op deze Tegra 4-chip met een kloksnelheid van 1.8GHz. 

Uit de benchmarks kunnen we verder halen dat de tablet beschikt over een aparte resolutie van 1.620 bij 1.008 pixels, wat waarschijnlijk neerkomt op 1.600 bij 1.200 pixels. Over het formaat is nog niks bekend, maar volgens TheDroidGuy lijkt het te gaan om een 7-inch of een 9-inch tablet, en mogelijk zelfs om wederom twee nieuwe modellen. Wat betreft het besturingssysteem zou men gekozen hebben voor Android 4.2.2 Jelly Bean. 

Over de prijs en beschikbaarheid van de nieuwe tablet(s) is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.