Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia komt met 8-inch Windows RT tablet’

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2013, 16:27 CategorieWindows

Als we het doorgaans betrouwbare EVLeaks mogen geloven heeft Nokia nog een tablet in ontwikkeling. Het zou gaan om een 8-inch model dat draait op Windows RT.

Vorige maand onthulde Nokia, na twee jaar aan geruchten, haar eerste tablet. De Nokia Lumia 2520 is een 10.1-inch tablet met Qualcomm Snapdragon 800-processor en Windows 8.1 RT als besturingssysteem. Nokia is, naast Microsoft zelf, de enige fabrikant die voor Windows RT gekozen heeft. Deze versie van Microsoft’s besturingssysteem is volledig afhankelijk van het app-aanbod in de Windows Store aangezien in de desktopinterface geen traditionele Windows-programma’s geïnstalleerd kunnen worden.

Het blijft echter niet bij één Windows RT tablet als we het doorgaans betrouwbare EVLeaks mogen geloven. Via Twitter werd namelijk vandaag het gerucht verspreid dan Nokia de Nokia Illusionist in ontwikkeling heeft. Dit model zou draaien op Windows RT, beschikken over een 8-inch display en zelfs ondersteuning voor een stylus bieden. Met de introductie van een 8-inch tablet zou Nokia de trend van kleinere Windows 8 tablets volgen. Zo introduceerde Acer vorige maande de 8-inch Iconia W4 en onthulde Toshiba in september de 8-inch Toshiba Encore. Deze modellen draaien echter op de volledige versie van Windows 8.

Over de specificaties, de prijsklasse en de beschikbaarheid is helaas nog niet bekendgemaakt en Nokia heeft ook nog geen nieuw evenement aangekondigd. Wanneer we de tablet kunnen verwachten blijft dan ook gissen.

  • Delen:
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.