Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia introduceert 8 inch-tablet in februari 2014’

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2013, 11:50 CategorieWindows

Nokia zou in navolging van zijn 10,1 inch-tablet ook een 8 inch-variant uit gaan brengen, zo ging het gerucht eerder. Volgens een nieuwe bron zal die 8 inch-tablet in februari 2014 aangekondigd worden, tijdens het Mobile World Congress, dat zoals gebruikelijk plaatsvindt in Barcelona, Spanje. Nokia’s tablets draaien op Windows RT, een afgeslankte versie van Windows.

Nokia Lumia 2020

De tablet gaat naar verluidt Lumia 2020 heten. Ondanks het kleinere schermformaat zou de Lumia 2020 over grotendeels dezelfde specificaties gaan beschikken als zijn grotere broer, de Lumia 2520. Dat betekent dat de Snapdragon 800-processor, de snelste mobiele-cpu van dit moment,  het hart van de tablet gaat vormen. Het scherm zelf zou een resolutie krijgen van 1920×1080 pixels en Nokia gaat mogelijk een stylus meeleveren met de tablet.’

Nokia Lumia 2520

De Lumia 2520 is nog niet te koop in Nederland, maar zou op 22 november uitkomen in de Verenigde Staten voor een prijs van 449 dollar. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt heeft Nokia niet bekend gemaakt, maar gezien de populariteit van Windows Phone in Europa, zou het vreemd zijn als de tablet niet vroeg of laat hier ook te koop is. Hetzelfde geldt uiteraard voor de Nokia Lumia 2020.

Een van de nadelen van Windows RT, waar de tablet op zou draaien, is het geringe aanbod van apps, vergeleken met bijvoorbeeld de apps die er beschikbaar zijn voor Android en iOS-tablets. 

  • Delen:
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Reacties

  1. Harold
    13 november, 2013 om 0:14

    Hebben ze nu nog niets geleerd van de RT flop van Microsoft???????

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.