Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia Lumia 2520 weet in eerste reviews te overtuigen

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2013, 17:54 CategorieWindows

Na vele geruchten en lang wachten introduceerde Nokia vorige maand haar eerste tablet; de Lumia 2520. Dit model beschikt over een aantal interessante specs maar is één van de weinige tablets die op Windows RT draait. In de eerste reviews weet de tablet echter te overtuigen.

De Nokia Lumia 2520 is een 10.1-inch tablet met Full HD-resolutie en draait op een Qualcomm Snapdragon 800-processor. Onder de motorkap zien we verder 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden. De tablet is ook uitgerust met een 6.7-megapixel camera aan de achterzijde, wifi, Bluetooth 4.0, 4G/LTE, een microUSB-poort en een 8.000mAh batterij. Het meest opvallende is echter dat Nokia gekozen heeft voor Windows 8.1 RT, de versie waarbij alleen apps uit de Windows Store geïnstalleerd kunnen worden.

In de eerste reviews – van onder meer Engadget, SlashgearWPCentral en Ubergizmo – weet de Lumia 2520 op veel belangrijke punten te overtuigen. Zo wordt het display als zeer indrukwekkend omschreven, met prima weergave van detail en een extreem hoge helderheid. Ook biedt het scherm uitstekende kijkhoeken en worden reflecties goed opgevangen. De batterijduur is een tweede pluspunt van de tablet. Zo moet je gemiddeld 12 tot 13 uur met een volle lading vooruit kunnen, wat een paar uur meer is dan de gemiddelde stand-alone tablet. Het optionele Power Keyboard voegt daar 4 tot 5 uur aan batterijduur aan toe.

Nokia-Lumia-2520-retina-2

Qua prestaties weet de Lumia 2520 ook een goede indruk achter te laten. Apps worden snel geladen, de navigatie binnen de interface van Windows 8.1 RT gaat soepel, en de grafisch meest geavanceerde apps kunnen zonder problemen gebruikt worden. Daarbij biedt de Snapdragon 800-chip standaard ondersteuning voor 4G/LTE en gps waardoor je ook voor mobiel bereik compleet uitgerust bent. Een laatste pluspunt is de 6.7 megapixel camera met Zeiss-lens aan de achterzijde. De foto’s en video’s die hiermee gemaakt kunnen worden, worden als uitstekend omschreven.

Helaas is echter niet alles positief want Nokia heeft bijvoorbeeld gekozen voor een fragiele adapter die bij veelvuldig gebruik kan reken. Ook is er in tegenstelling tot de directe concurrent, de Surface 2, geen volwaardige usb 3.0-poort of kickstand aanwezig, laat het opslaggeheugen van 32GB te wensen over, en is het jammer dat er geen goedkopere wifi only-versie gelanceerd wordt. Het gebruik van Windows 8.1 RT is natuurlijk een keuze maar de vraag is of dit OS nog toekomst heeft.

De Nokia Lumia 2520 is inmiddels in de VS te koop voor een prijs van 499 dollar. In Europa krijgt de tablet een prijs van 499 euro maar het is nog niet duidelijk wanneer we de tablet in de winkels kunnen verwachten.

 • Delen:
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Reacties

 1. Roodey
  21 november, 2013 om 23:10

  Meer keuze voor RT, dus grote userbase = betere appontwikkeling.
  Goed nieuws voor mij als Surface 2 gebruiker.

 2. Edgar
  24 november, 2013 om 22:10

  De aanwezigheid van een 3G slot maakt de Nokia een want-to-have in plaats van de Surface 2. Met 3g was de Surface een topper geweest, gemiste kans dus voor Microsoft en een inkoppertje voir Nokia.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.