Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia toont mogelijkheden DirectStylus voor de Tegra Note 7

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2013, 11:57 CategorieAndroid

Afgelopen september onthulde Nvidia de Tegra Note 7, een referentietablet met stylus die door fabrikanten als basis voor eigen tablets gebruikt kan worden. Deze week heeft Nvidia een video gepubliceerd waarin de DirectStylus van de Tegra Note 7 gedemonstreerd wordt.

De Nvidia Tegra Note 7 is in vele opzichten een interessante tablet. Voor een adviesprijs die Nvidia op 199 dollar gezet heeft krijg je namelijk onder meer een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microUSB-poort en een microHDMI-poort. 

De meest interessante feature is echter de DirectStylus, een stylus die in de behuizing van de tablet opgeborgen kan worden en volgens Nvidia dicht in de buurt van de prestaties van een active digitizer stylus komt. De DirectStylus-techniek van Nvidia is gebaseerd op capacitief gebruik van de stylus maar biedt meer drukniveaus, ziet je handpalm niet als input en is nauwkeuriger. Hiervoor moet echter wel de Nvidia Tegra 4-processor en door Nvidia ontwikkelde software aanwezig zijn. Dit alles moet op papier zorgen voor vergelijkbare prestaties als met een active digitizer stylus maar tegen lagere kosten. In onderstaande video toont Nvidia de mogelijkheden van de DirectStylus.

De Nvidia Tegra Note 7 komt waarschijnlijk niet onder deze naam naar het Europese vasteland. Nvidia stelt de tablet als basis beschikbaar voor fabrikanten zodat zij de tablet onder eigen naam uit kunnen brengen. Zo heeft HP reeds de Slate 7 Extreme, welke gebaseerd is op de Tegra Note 7, aangekondigd. Wanneer dit model in Nederland verschijnt en voor welke prijs is nog niet bekend.

  • Delen:
HP Slate 7 Extreme
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.